BELEDİYE BAŞKANLARI DAVUL ZURNAYLA, KAYMAKAMLAR TÖRENSİZ YIKAR

BELEDİYE BAŞKANLARI DAVUL ZURNAYLA, KAYMAKAMLAR TÖRENSİZ YIKAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Esenler’de geri dönüşümden elde edilen defterlerin öğrencilere dağıtımı nedeniyle düzenlenen tören için ve Türkiye’de ilk kez özel te?

BELEDİYE BAŞKANLARI DAVUL ZURNAYLA, KAYMAKAMLAR TÖRENSİZ YIKAR…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Esenler’de geri dönüşümden elde edilen defterlerin öğrencilere dağıtımı nedeniyle düzenlenen tören için ve Türkiye’de ilk kez özel teşebbüs tarafından yürütülecek 859 konutluk kentsel dönüşüm startını vermek üzere Esenler’deydi…

Törende protokol konuşmalar sırasında Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Kaymakamlar ile Belediye Başkanları arasındaki farkı “Bizyaklaşık 2 bin tane binayı törensiz yıktık. Biz kaymakamlar dönüşüm için binaları törensiz yıkıyoruz ama Belediye Başkanları davulla zurnayla yıkıyorlar” diyerek aslında kentsel dönüşüm gerçeğini ortaya koydu.

Dörtyol Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi kapsamında yıkılan ve belediyece yaptırılan yeni Hasip Dinçsoy İlk Okulu’nda gerçekleşen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Milletvekilleri Burhan Kuzu, Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, ESİNDER AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, mahalle muhtarları ve bazı siyasi parti temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Tören Esenler Belediyesi’nin geri dönüşümle ilgili yaptığı çalışmaları anlatan kısa bir sinevizyon gösteriyle başladı ve Çevre duyarlılığı ve geri dönüşüme dikkat çekmek için gençler tarafından bir gösteri sunuldu. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Açılış  konuşmasını Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yaptı. Bugüne kadar Esenler’de hiçbir çöpe atık olarak bakmadıklarını söyleyerek başlayan Göksu, konuşmasına şu şekilde devam etti;

2 milyon defter,  1700 tekerlekli sandalye dağıttık


“Bu geri dönüşümle beraber Esenler’de okuyan yaklaşık 100 bin çocuğumuzun nasıl hükümetimiz kitaplarını veriyorsa, pazartesi günü ders zili çaldığında biz de masalarına defterlerini bıraktık ve bu defterlerini belediye bütçesinden ihale ile alıp çocuklara dağıtmadık.  Bu defterlerin hepsini çöpün geliriyle elde ettik.  Bugün de 2 milyonuncu defterimizi dağıtacağız. Esenler’de günlük 400 ton çöp topluyoruz. Şu anda bu 400 ton çöpün günlük 40 tonunu ayrıştırıyoruz. Bunu daha artırmak istiyoruz. Bir hesap yaptık; bir taraftan 2 milyon defter üretirken bir taraftan da bu yaptığımız ayrıştırma ile şehre 12 trilyon katma değer kattık.”

Geri dönüşüm projesi kapsamında plastik mavi kapak toplama kampanyasını da yürüttüklerini ifade eden Göksu, bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine toplam 1700 tekerlekli sandalye dağıttıklarını söyleyen Göksu;

“İstiyoruz ki doğayı tahrip eden değil, doğayı güzelleştiren ve doğa için gayret eden ve insanın kendi geleceğini inşa eden bir şehri birlikte inşa edelim ve böylece Esenler’deki en küçük çocuğumuzdan en büyüğümüze kadar her birimiz bu konuda bir seferberlik ilan ederek bu bilinci yakaladık ve bu bilinçle beraber yolumuzu devam ediyoruz.” Dedi ve devamında;

“Aynı zamanda Esenler Dörtyol Meydanı’nda 21 dersliğiyle hizmet veren Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu’nu yıkıp yerine şuan gördüğünüz bu 33 derslikli okulu inşa ettik. Bunun yanı sıra çok önemli bir hamleyi daha başlattık ve yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda 889 konutu kapsayan özel teşebbüs eliyle kentsel dönüşüm çalışmalarına da bugün itibariyle başlıyoruz”

Göksu’nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal;

“insanımız güzel hizmetlere layıktır. Daha önce atık olarak attığımız, değer vermediğimiz atıklardan dönen defterlerimiz kitaplarımızı öğrencilerimize vererek bunun da meyvesini alıyoruz” dedi.

Kaymakam Ünal: iş Kaymakama düştü ve yaklaşık 2 bin tane binayı törensiz yıktık.


Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise Esenler’e gelmeden önce Kütahya Simav Kaymakamı olduğunu belirterek, “Simav’da yaşanan depremin ardından yıktığımız binalarla ilgili biz böyle bir tören düzenlemedik. Çünkü orada iş Kaymakama düştü ve yaklaşık 2 bin tane binayı törensiz yıktık.

Demek ki, Kaymakamlar ile Belediye Başkanları arasında bir fark var. Bu farklardan bir tanesi de, deprem olduktan sonra Kaymakam yıkıyor, deprem olmadan öncede Belediye Başkanı yıkıyor. Biz Kaymakam olarak bu yıkımlarda tören yapmıyoruz ama Belediye Başkanları davul zurnayla yıkıyor. Sizin gibi güzel insanlarla beraber böyle görkemli bir törenle yıkıyor. Tabi insanlarımız güzel hizmetlere layıktır ve bu hizmetlerde sizler gibi güzel idarecilere yaraşır” diye konuştu.

Bakan Bayraktar: Türkiye dünyada ana aktör olacak

Konuşmasına İlk büyük kentsel dönüşüm adımını Esenler’den attıklarını hatırlatarak başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da, şöyle konuştu;

“Önümüzde belediye seçimleri var. Birileri çıkıyor bir şeyler söylüyor. Popülist politikalar. Siz millete eziyet yaparsınız. Sizin belediyeleriniz ne yapıyor? Vatandaşı inim inim inletiyor. Türkiye dünyada ana aktör olacak. Biz park yaparız, vatandaşımız için hizmet yaparız, okul, hastane yaparız. Birileri öyle belden aşağı vurmakla, çamur atmakla mesafe alabileceğini sanıyorsa yanılıyor.


Biz muhalefete diyoruz. Siz de proje üretin, siz de çalışın, Allah vere bizden daha çok çalışın da ülkeyi daha ileri götürün. Ama nerde. Proje yok. Sadece belden aşağı vurmak. Bu ülkenin bunlara karnı tok. Popülist politikalarla, jakoben zihniyetle bir yere varılmaz.”

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Bayraktar, Belediye Başkanı Göksu ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte video konferans sistemi ile Türkiye’nin ilk özel teşebbüs eliyle yürütülecek 859 konutluk kentsel dönüşüm çalışmalarının da startını verdi.

Tören, Hasip Dinçsoy İlk ve Orta Okulu’nun hizmete açılış kurdelesinin kesilmesi ve öğrencilere defterlerin dağıtılmasının ardından bitti.