Tarih: 18.04.2011 00:00

BAYKAM VE ASİSTANINA BIÇAKLI SALDIRI

Facebook Twitter Linked-in

 

BAYKAM VE ASİSTANINA BIÇAKLI SALDIRI…

Saldırı, Bedri Baykam ile Asistanı Tuğba Kurtuluş"İnsanlık Anıtı" ile ilgili toplantı bitiminde, otoparka giderken gerçekleşti.

Baykam, bu sabah Akatlar`da bulunan Beşiktaş Kültür Merkezi`nde Kars`ta yıkılma kararı alınan heykelle ilgili toplantıya katıldı ve heykelin yıkılmasına tepki gösterdi. Heykel yıkımını Afganistan`da Taliban`ın Buda heykellerine yıkmasına benzeten Baykam, “Dünya Türkiye`yi ikinci Taliban vakası olarak yansıtacak` dedi.

Görgü tanıklarının anlattığına göre "Toplantı çıkışında çığlıklar duyuldu. Kapkaç olayı olduğunu zannettik. Çünkü çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Sonra bıçak yarasını gördük. Acıdan konuşamıyordu. Ambulans diye bağırmaya başladı. Heyecandan mı kendini yere yattı, yoksa aldığı darbeden mi anlayamadık. “

Bıçaklı saldırıya uğrayan Baykam, sokak ortasında bağırarak araçlardan yardım istedi. "Beni hastaneye götürün" diye bağıran Baykam`a bazı araçlar kapılarını kilitleyerek yardım etmedi. Baykam daha sonra bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı.

Toplantıya katılan Bedri Baykam’ın sanatçı arkadaşları çığlıklar duyduklarını söyledi. Bir arkadaşı, "Kapkaç olayı olduğunu zannettik. Çünkü çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Sonra bıçak yarasını gördük. Acıdan konuşamıyordu. Ambulans diye bağırmaya başladı.” Karın bölgelerinden yaralanan Bedri Baykam ile Tuğba Kurtulmuş, taksi ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —