BAY ÜTEBAY İmamoğlu'na Konuşulmuşsa Sen Cevap Vereceksin

BAY ÜTEBAY İmamoğlu

Hüseyin Koç’un Kaleminden: ben onurumla yaşıyorum ama siz yani o vekillerinizle bir boşlukta yaşıyorsunuz ama ne ile, hangi çıkarlar için yaşıyorsunuz? Sizden ne olur bilmem, ama ne olmaz bunu herkes biliyor.

CHP ilçe başkanı olabilirsin ama sen dürüst bir siyasetçi olamazsın, olamayacaksın. Partiden ayrılanlara sen ürkek serçe dedin ama ben sana öyle demeyeceğim. Göksu sana zavallı dedi,  Yunanlı dedi(İmamoğlu'na edilen laf Partine ve dolayısıyla sana edilmesine rağmen sustun). Sen ve yönetimin bu sözleri yalayıp yuttuysanız adam değilsiniz, siz birer korkaksınız ve zavallısınız. Sizler bu ırkçı ve ayrıştırıcı söylemi neden kabullendiniz, sessiz kaldınız. Mazisi tartışmalarla dolu olan birisisin, son zamanlarda bazı konuların, gelişmelerin başarısını kendi hanene yazmaya kalkışman, emek hırsızlığıdır. CHP-İYİ parti seçmenleri, Ak Parti’li, MHP’li, Saadet’liler İmamoğlu’na oy verdiler ama demokrasi bileşenleri ter döktüler,HDP’liler dik durarak ve  sizlere rağmen bu seçimin kazandıranları oldular.
 
Bak Ütebay biliyorsun ki benimle uğraşanın iki yakası bir araya gelmedi. Bak sana bir dönem, bir değil birçok kez CHP örgütü önünde ders vermiştim ama sen akıllanmadın. Yaptığım eleştirileri örgütün için yapıcı değerlendirip hiçbir girişimde bulunmadın. Tek derdin benimle kavga etmekti. Ütebay sana ne söylesem sen rezalet çıkarmaya devam edeceksin, senin akıllanacağın yok. Ben seni eleştirdim sen kendini kaybettin. CHP'yi yüceltmek bir yana dursun, oturduğun koltuğu kişisel hırslarına kurban ettin. Seni benimle uğraş diye o koltuğa oturtanlar da senin gibi siyasi yetenekten ve bu halk için hırslanmaktan yoksun.
Neyse gelelim konumuza… Ben sana demedim mi benim yazdıklarım hakaret değil, eleştiridir. Sen ağzı bozuk ve küfürbaz birisin. Sen benden 10 bin lira alıp rakı masasında "içeceğini" söylemişsin ortalıkta. Bak ne oldu, iki kez saldırdın, ikisinde de kaybettin. Bay ütebay eşin hanımefendi vekil olamadı. Bunun sebebinin ben olduğumu unutma. Eşiniz vekil olacağım diye mesleğini ihmal etti ve açtığı iki davayı da kaybetti. Açtığı davanın duruşmasına katılmadı bile.

Göksu İstanbul’da ve Esenler’de seçim sonuçlarında oy kaybettiyse 3 gazetecinin belirlediği ve gündeme oturttuğu haberlerimizin olduğumu herkes gibi sende biliyorsun. Sen Enis Berberoğlu’nun ve 4 yöneticinin olduğu bir ortamda “Göksu’yu mahkemeye vereceğim. Benim eşim Trabzonlu olması nedeniyle bu söylem kanıma dokundu” dedin ne oldu? Sözünü tutmayana bizim oralarda ne denir, biliyor musun? Hemşehrim olan eşine sormanız tavsiye ederim. Yoksa Ütebay, sen Göksu'dan korkuyor musun? En son hatırladığım kadarıyla Göksu'dan davanı geri çekmiştin. Ne o? Göksu'nun parası haram da, benimki mi helal sana?
Ütebay, hani Esenlerin meşhur 544 parselini biz mahkemeye taşıdık, Danıştay’dan yürütmeyi durdurma kararı aldırdık. Siz bize hırsız, rüşvetçi dediniz, iftira attınız. Mustafa Usta, “ ispat etmeyen şerefsizdir, alçaktır, namussuzdur, müfteridir” demişti. Siz halen daha ispat edemediniz. Ee, kim haklı bu davada, neden çıkıp konuşmuyorsun? Mustafa Usta elbette haklı ama o sözlerin siz neresindesiniz.
Hani okulun içine kafe yapılacaktı, onu da biz engelledik. Hani Osmanlı başkanlığı açılacaktı o yeri tüm tehditlere rağmen engelleyen bizdik. Hani kaçak katlar vardı ya onları ben gazetemde yazdım. Hani havaalanı kentsel dönüşüme itiraz ederek hak mahrumiyeti için çevre ve şehircilik il müdürlüğüne itiraz dilekçesi vardı ya o dilekçeyi de biz verdik. Hani o meşale yürüyüşleri, 10 Kasım Atatürk resim sergisini Esenler’de ilk defa yapan, 6 Mayıslarda denizleri anmak için yürüyüş yapan, hani siz korkarak sığındığınız şoförler derneğinden seyrediyordunuz ya, hani o gezi eylemlerinde Esenlerde ilk ve son yürüyüşü düzenleyen bizler olduğumuzu biliyorsunuz. Hani Esenler hayır platformunu kuran ve sen bize pkk’lı dediğin günü unutmadık. imamoğlu'na oy verelim diye HDP’lilerle-Kürt seçmenle diyalog kuran,  dayanışma sağlayan sen değil bizler olduğumuzu biliyorsun. Hani size küfreden ve yöneticini darp eden akp’lileri mahkemeye veren ve ilk mahkemede çark eden, kıvıran sen olduğunu bilmeyenler bilsinler ama benimle bir senedir mahkemeleşen yine sensin.
 
Bay ütebay biz bunlar gibi birçok eylemin merkezindeyken sen neredeydin. Vitrine çıkmak şov yapmak için beni önce disipline sonra mahkemeye verdin, bak ben onurumla yaşıyorum ama siz yani o vekillerinizle bir boşlukta yaşıyorsunuz ama ne ile, hangi çıkarlar için yaşıyorsunuz? Ben İmamoğlu’na oy kazandırdığım o haberden dolayı mahkemeye gidiyorum, sen ise yalakalık yaparak rant devşirmek için kimlerin yanına gittiğinizi ve kontak kurduğunuzu biliyorum. Seni adam yerine koyan ve o koltukta halen daha tutanlara, kurultay salonunda iyi “küfürler” yaptığın için iyi yapmışsın. Bay Ütebay sen ve yönetimin toplam 17 kişi ama bir etmiyorsunuz. Sizlerin bu coğrafyaya, bu topluma ve CHP’ye verdiğiniz zararı inan ki binlerce emperyalist, binlerce faşist birleşseler veremezlerdi. Bu senin ve sana kul olmuş yönetimin en başarılı
performansınızdır.
Sizden ne olur bilmem, ama ne olmaz bunu herkes biliyor.


  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli