BALO: CEMEVLERİ BELEDİYELERİN ARKA BAHÇESİ OLMASIN!

BALO: CEMEVLERİ BELEDİYELERİN ARKA BAHÇESİ OLMASIN!

Merkezi Esenler Tuna Mahallesinde bulunan Ana Fatma Cemevi Derneği olağan kongresini yaptı. Görevi devreden Başkan Hıdır Balo, “Cemevleri kimsenin veya hiçbir siyasi partinin ve belediyelerin arka bahçesi olmasın” ded

Hıdır Balo,

“Uzun bir süredir Esenlerde birlik mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelemizde bir dönem belli ayrılıklar, kopuşlar oldu ve yeni dernekler kuruldu. Derneğimizi 2018 yılında 13 arkadaşımızla birlikte kurduk. Kuruluş amacımız ise haklı talebimiz olan cemevimizin yapılması için adımlar atmaktı. Yerel yöneticiler haklı talebimize cevap vermek için, cemevini yapmak için 4 derneği çağırdılar ama 3 dernek bizi aralarına almak istemediler. Bunun nedeni ise benimle kaynaklı olduğunu söylediler.


"ALEVİLERİ PARÇALAMAK İSTİYORLAR “BEN HAKLI ÇIKTIM…”

Yerel seçimlerde yayınlanan bildiriyi eleştirenlerden ve Hakkı Başar Spor Kompleksine gitmeme kararı alan birisi yine bendim. O gece AKP’nin adayı Binalı Yıldırım’a özel yapılan bir geceydi.  Bugün benim ne kadar haklı olduğum ortada. Bizler A
na Fatma Cemevi derneği olarak Esenler Belediye başkanından hiçbir zaman özel bir talep de bulunmadık. Biliyorduk Göksu’nun planlarının neler olduğunu, onlar Alevileri parçalamak için plan yapıyorlardı. Biz o oyuna gelmedik. Bugün Esenler’de köklü bir dernek olan Pır Sultan derneğini dışarıda bırakarak cemevini sahipleniyorlar ama bilsinler ki bu duruma Alevilerin % 80’i razı değil. İstemek bu planın bir parçasıdır. Biz, “ne zaman ne mekan rızası değildir – Zaman da mekan da rızalık içindir” bugün buradan bir kere daha sesleniyorum, zaman birlik ve beraberlik zamanıdır, gelin canlar birlik olalım. Ana Fatma Cemevi derneği yöneticileri ve üyeleri olarak hiçbir zaman ikrarımızdan dönmedik. Alevi inancından ve kurallarından taviz vermeden hep birlik ve beraberlik yolunda ilerledik. Kimseyi ayrıştırmadan, ideolojisine bakmadan herkesi kucakladık. En büyük ideoloji İmam Hüseyin’in ideolojisidir.

“MÜCADELEMİZ ACARAY BAŞKANIMIŹ İLE DAHA DA BÜYÜYECEKTİR”
Bakınız önümüzde ki süreçte Alevilerin büyük kazanımları olacağını düşünüyorum. Bugün maalesef bazı alevi kurumları, kanaat önderleri iktidarlardan çok belediyelerden büyük beklendiler içine girmişler. Bu düşüncede olanların niyetleri her cem evinden işe kaç eleman aldırırım, cenaze aracı nasıl alabilirim, dedelerimize nasıl maaş alabilirim gibi değişik isteklerle belediyelere yanaşıyorlar. Halbuki bizler aleviyiz, haklı taleplerimizden başka bir şey istemiyoruz. Yine diyoruz cemevleri kimsenin veya hiçbir siyasi partinin, belediyelerin arka bahçesi olmasın. Bu duygularla herkesi selamlıyorum ve verdiğimiz mücadele yeni yönetim Hüseyin Acaray başkanımıź ile daha da büyüyecektir.” dedi.
 

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli