BAKIRKÖY'DEN YÜKSELEN SES MÜCADELEMİZ TÜRKİYE İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİDİR'

BAKIRKÖY

Grevlerinin 15. gününde belediye binası önünde basın açıklaması yapan Bakırköy Belediyesi işçileri, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yaptığı açıklamalara cevap verdi. Belediye-?

Bakırköy Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, işçilerin 14-15 bin lira maaş aldığını iddia etmiş, işçilerin grevinin gereksiz olduğunu söylemişti.

Belediye-İş Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan, Kerimoğlu’nun bu iddialarına şöyle yanıt verdi:
“Bakırköy’de 30 yıllık işçinin maaşı 6 bin 250 lira, bu da Bakırköy’deki en yüksek maaş oluyor. Tiyatroda çalışan arkadaşlarımız için en düşük maaş 3 bin 800 lira, en yüksek ise 4 bin 500 lira. Gerçekler bordrolarda, bordrolar üzerinden konuşulsun. Belediye Başkanı bu bilgileri kimden alıyor, nasıl yönlendiriliyor?”
Yine Kerimoğlu’nun “2 yıldır devam eden sendikalar arası rekabetin faturasını Bakırköy Belediyesi ödemeyecektir” sözlerini hatırlatan Özkan, “O sendikayı buraya getiren, burada işçinin başına bela eden kim? Bakırköy Belediyesi’ndeki müdürler ve Belediye Başkanı Kerimoğlu. Bu işçileri bu yollarla mağdur eden kim?” diye sordu.

“SADECE BAKIRKÖY’ÜN DEĞİL TÜRKİYE İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİDİR”

Toplu sözleşme görüşmelerinin 7 aydır sonuçlandırılamadığını söyleyen Özkan, “Belediye Başkanı'nın uzlaşmaz tutumu bu işi buraya getirdi. Biz 2020 Mart ayından bu yana geriye dönük alacaklarımızı alacağız. Kaldı ki bu olay sadece Bakırköy’de değil Türkiye kamuoyunda ses getirdi. Bakırköy grevi, Türkiye işçi sınıfı için kazanımla sonuçlanması zorunlu bir hale geldi. Masaya gelin diye size yalvarmıyoruz ama siz masaya gelmelisiniz, sizin göreviniz bu” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplu iş sözleşmesini hatırlatan Özkan, “Orada da yetki itiraz davalarıyla süreç uzadı, orada da işçiler iki sene sözleşme yapamadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu TÜİK enflasyonuna göre zam yaptı. O da CHP’li belediye başkanı, siz de” diye konuştu.
Kerimoğlu’nun “2 bin işçiden yalnız 190’ı grevde” sözlerini yalanlayan Özkan, “Burada iki üç tane şirket var, burada grev kapsamında olan 360 arkadaşımız var. 360 kişinin 290’ı şu anda grev alanında. Size akıl veren o insanlar bu sayıları da yanlış vermiş” dedi.

 

“DAHA KALABALIK GELECEĞİZ”

Kerimoğlu'nun “Eylemi Bakırköy’de değil gidip Ankara’da yapsınlar” sözlerine de yanıt veren Özkan, “Biz nerede, ne zaman eylem yapacağımızı çok iyi biliyoruz, aklımızı kimseye kiraya vermedik. Biz işçiden aldığımız güçle, işçiden aldığımız talimatla eylem yaparız. Sadece İstanbul’da değil Kocaeli’de, Trabzon’da işçilerimiz kurşunlanırken neredeydiniz?” dedi.
Birçok şehirden Belediye-İş üyesi işçilerin ziyaretlerinin olacağını duyuran Özkan, “Eğer bu grevi bitirmezseniz 10 binlerce üyemizle burada olacağız” diye konuştu. 


  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli