Aziz Nesin anısına festival

Aziz Nesin anısına festival

İstanbul - Festival'de çizer Cihan Demirci'nin imza etkinliği, Burhaniye Arkeoloji Derneği'nin düzenlediği panel,

 

 

 

İstanbul - Festival'de çizer Cihan Demirci'nin imza etkinliği, Burhaniye Arkeoloji Derneği'nin düzenlediği panel, bu yıl kaybettiğimiz Burhaniyelilerin ağabeyi avukat Halit Çelenk'i anma töreni düzenlendi. Yazar Cezmi Ersöz ve Murat Dalkılıç festivalde sevenleriyle buluştu. Festival kapsamında ayrıca halk oyunları gösterileri, sergiler, yarışmalar da yapıldı. Nesin Vakfı da, festival boyunca Ören Meydanı'ndaki kitap stantlarında Aziz Nesin kitaplarını sergiledi.

Bu yılki festivali, Türk mizahının evrensel ustası Aziz Nesin anısına düzenlediklerini anımsatan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, "Burhaniye'nin 3500 yıldır süren çağdaş uygarlık çizgisindeki bir kilometre taşı olarak değerlendirdiğimiz festivalimize, katkı veren tüm kurum, kuruluş ve dostlara içtenlikle teşekkür ediyoruz" dedi.

Halit Çelenk'in kızı Serpil Güvenç 9 Temmuz'daki Halit Çelenk anma töreninde Aziz Nesin ile Halit Çelenk arasındaki derin dostluğa, fikir arkadaşlığına dikkat çekti. Her ikisinin de güzel bir dünya için bilimsel sosyalizmi benimsediklerini ve ödünsüzlükleri, kendi alanlarında dik duruşlarıyla herkese örnek olduklarını vurguladı. Serpil Güvenç; "Hukuk yoksa demokrasi olmaz, demokrasi olmazsa sosyalizm olmaz diyen Halit Çelenk, Aziz Nesin'in ölümü karşısında "Yürek ağacımızdan yemyeşil bir dal kırıldı." dedi. Nesin; "Ben halkıma borcumu ödüyorum" derdi her ikisi de o kadar çok borç ödediler ki alacaklı kaldılar." diyerek bu iki namuslu sosyalisti saygıyla, özlemle andı.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı