Ayşegül Okumuş, Gericilikle Mücadele Sürecek

Ayşegül Okumuş, Gericilikle Mücadele Sürecek

Referandum öncesine İBB Haller Müdürlüğü çalışanı Ömer Akbayrak'ın Facebook hesabından “17 Nisan günü savaşı kazanınca bunların karıları ve kızları ganimet olarak Evet'çilere helal

Ayşegül Okumuş, Gericilikle Mücadele Sürecek
 
Referandum öncesine İBB Haller Müdürlüğü çalışanı Ömer Akbayrak'ın Facebook hesabından “17 Nisan günü savaşı kazanınca bunların karıları ve kızları ganimet olarak Evet'çilere helaldir” şeklindeki paylaşımı büyük tepki çekmişti. İBB tarafından yapılan açıklamada Akbayrak'ın açığa alındığı açıklanmıştı.
 
Gericilikle mücadele sürecek diyen CHP İBB Meclis Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü, konuyu İBB Meclisi'ne taşıdı. Gündem dışı bir konuşma yapan Görgü, “Biliyorsunuz ülkemiz bir referandum süreci yaşandı. Bu süreçte siyasi partiler ve halkımız tercihleri yönünde görüş bildirdi. Ancak bunlardan biri var ki isminin dahi ağza alınmasından utanç duyulan İBB çalışanı Ömer Akbayrak. O ve onun gibi düşünenler şunu çok iyi bilmeliler ki; biz kadınlar hayatlarımızı bir karanlığa hapsetmeye çalışan bu zihniyetin karşısında yaşam ve özgürlüklerimiz için, çocuklarımızın özgür kahkahaları ve gelecekleri için, şiddete, gericiliğe ve diktaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Tabi ki de Ömer Akbayrak durup dururken bunları yazmadı. Son yıllarda ülkemizdeki egemen siyasal gücün, kadınlara bakışı ve kadın haklarına yaklaşımının meydan okumaya dönüştüğünün sonucudur” ifadesini kullandı.
 
 Direnişe devam edeceğiz AK Parti Grubu'na seslenen Görgü, “Biz biliyoruz ki dünyadaki tüm kadınların sorunları aynıdır. Siyasi kimliği, mezhebi, inançları, rengi ne olursa olsun bizim için kadın, kadındır. Tüm sorunların çözümü de yine kadınlarda olacaktır. Çünkü çağdaş, demokratik laik sistemi, özgürlükleri savunan biz kadınlar hep var olacağız. Yasaklarla, zorbalıkla, psikolojik şiddetlerle bizi uzaklaştırmak istedikleri çalışma alanlarımıza, sokaklarımıza, ülkemize, laik cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Ve bunun için direnmeye devam edeceğiz. Biz CHP Grubu olarak savcılığa bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Sizlerin de suç duyurusunda imzasını görmek istiyoruz” çağrısında bulundu.   



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı