Tarih: 11.11.2015 12:43

Ayhan Bölükbaşı'na Rumeli çalımı..

Facebook Twitter Linked-in


 Ayhan Bölükbaşı yıllardır görev yaptığı  İstanbul Büyük Şehir spor AŞ. Müdürlüğü,  Rumeli Federasyon Başkanlığı vs. gibi daha bir çok önemli görevlerde bulunmuş, bu sırada Rumeli göçmenleri olan hemşerilerine her konuda destek vermiş ve elinden gelen bütün insani yardımları yaparak özverili ve dürüst çalışmalarıyla destek sağlamıştı.
 
Oysa seçim öncesi çalışmalarında İstanbul 2. Bölgede bağımsız tek aday olan Bölükbaşı'nın seçim çalışmalarında gittiği bir çok kişi, dernek ve toplantılarda destek sözü aldığı  ise açıkça kendisine büyük umutlar vermişti. Hemşerileri ona büyük umut verdiler, yemeğini yediler, çayını içtiler, hatta yüzüne güldüler, oyumuz senin dediler ama, sandık başına gidince hemşerilerini unuttular. Bağımsıza değil, partilere oy verdiler.
 
“BU OYLARI  NASIL TAŞIYACAĞIM”
 
Ayhan Bölükbaşı seçim çalışmaları sırasında gerçekten çok umutluydu. Bu konuda bizlere yerel basın olarak ilginç açıklamalar yaparak, birlikte olmaktan mutlu olduğunu anlatmıştı. Seçime son on gün kala kendisini ziyaretine gittiğimde ise öylesine çok umutlu konuşmuştu ki;“Halkımızın bana karşı büyük teveccühü var. Her şey beklediğimden de iyi gidiyor. 2 Kasımda bu oyları nasıl taşıyacağım” demişti..
Fakat sandıklar açıldıktan sonra Ayhan Bölükbaşı en büyük çalımı Rumelili hemşerilerinden yemişti..
 
1704 oy aldı..
 
Sandıkların açıldığı 1 Kasım akşamı bağımsız aday Ayhan Bölükbaşı aday olduğu İstanbul 2. bölgeden tüm sandıklardan toplam 1704 oy aldığı görüldü. Bu sonuçlardan anlaşılacağı gibi  bu zamana kadar  Rumeli camiasının yanında olan  Ayhan Bölükbaşı'na kendi hemşerileri dahi oy vermeyerek, çıktığı bu yolda sahipsiz kaldı.. Şimdi Bölükbaşı’nın bundan sonra ne gibi bir rota çizeceği ise merak ediliyor.
 
Ancak sayın Ayhan Bölükbaşı’na burada hiç unutmaması için  bir hatırlatma yapmadan geçemeyeceğim. Bu milletle ya düğüne gidilir, ya da bayrama, sakın cenazeye de gitmeyin. Arkadan dua etmek yerine aleyhine konuşurlar.
 
Çünkü İstanbul 2. Bölgede Rumeli federasyonu  haricinde 300 bin civarında Rumeli Türkleri seçmeni bulunmaktadır. İsteseler meclise 2 tane bağımsız milletvekili gönderirler. Atalarımız, kale içten fethedilir diye boşuna söylememişler. Sanırım bundan büyük hemşeri darbesi olamaz.
 
Bence Ayhan Bölükbaşı seçimi kaybetti ama, insanlığından dürüstlüğünden kendi şahsı değil, Rumeli camiası kaybetti.
 
Kaynak: Yön Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —