Ayhan Bölükbaşı Rumeli Federasyon Genel Başkanı

Ayhan Bölükbaşı Rumeli Federasyon Genel Başkanı

Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu 3. Genel Kurulu Bayrampaşa Semih Erdem Spor Salonu'nda yapıldı

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu 3. Genel Kurulu Bayrampaşa Semih Erdem Spor Salonu'nda yapıldı. 

Genel Kurula  tek aday olarak giren Federasyon seçimler sonucu 2014 yılına kadar İBB Spor AŞ eski genel müdürü Ayhan Bölükbaşı Federasyon Başkanı olarak görev yapacak. Fedrasyon yönetimine ise Esenler’den Bölükbaşı'nın başkanlığında 2 kişi daha görev yapacak. Bu kişiler ise, Esenler Rumeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Mustafa Yaşar ile mevcut  başkan A.Fettah Dindar. 

Rumeli Federasyonun Genel Kurulu'na siyasetçi akını oldu. Genel Kurul'a CHP Milletvekilleri Ayten Kayalıoğlu, Süleyman Çelebi, Aykut Eroğlu, MHP. Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Murat Başeskioğlu, Meral Akşener, Abbas Bozel, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Vardar, MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan, Federasyon'a bağlı  dernek başkanlarının yanı sıra çok  belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, sivil toplum örgütleri katıldılar.

Kongrenin açılışı Mehtaran takımı ile start aldı. Ardından Rumelillerin Arif Agası, Rumeli türküleri söyledi. Genel Kurul Divan Başkanlığına Rumeli Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığını yapmış eski hakemlerden Özcan Pehlivanlıoğlu, CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay, kâtip üyeliklere Prof. Mesut hakkı Çaşın - Yeditepe Üniversitesi,  Mesut Başkır - Akdeniz Balkan Dernekleri Federasyon Başkanı, Hidayet Gümüşsoy -Avrupa Aydınlar Ocağı Başkanı divan üyesi olarak  bütün  delegelerin oyunu alarak seçildiler.

Oluşturulan divan heyetinin ardından  saygı ve istiklal marşı okundu. Daha sonra  Feerasyonun mevcut başkanı Süheyl Çobanoğlu açış konuşması yaptı. Çobanoğlu, dünyadaki tüm Rumelililere selam göndererek başladığı konuşmasına ” Federasyonun kuruluşunda var olan ve hayatını kaybeden kuruculara Allahtan rahmet dileyerek devam etti. “Sivil inisiyatif oluşturmak amacıyla 14 dernekle kurulan daha sonra tam  52 derneğe ulaştığımız federasyonumuz, amacına uygun olarak Rumeli kültürünün etkinliğini sağlamak, hemşerilerimize ekonomik ve sosyal yardımlarda bulunmak, haklarına çözüm yolları üretme konusunda çaba harcadığımız bir çok farklılığın zenginlik olduğuna inanıyorum" diyen Çobanoğlu konuşmasını şöyle devam ettirdi. ”Önümüzdeki günlerde yeni anayasa çalışmalarında insan farklılığına  kesinlikle karşıyız. Çünkü Türk milletine şeref, şan, düşmanlara kara meydan olan vatan toprağının güneşli semalarında dolaşan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi manevi huzurlarında rahmet ve minnetle anarak sözlerime son veriyorum “ dedi

Daha sonra Meclis'te grubu bulunan AKP,CHP ve MHP milletvekilleri birer konuşma yaptıktan sonra kürsüye gelen  Bulgaristan Halk ve Özgürlükler Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza ise yaptığı konuşmada, ”Evet yıllardan beri sivil toplum kuruluşlarının üyeleri birer gönüllü elçisi gibi çalışıyorlar.  Bu noktada Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan Rumeliler  diğer yandan da Balkanlar'da yaşamlarını  sürdürenler  hak ve özgürlükler mücadelesi  noktasında çok önemlidir. Bizler bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdürdüğümüz çalışmalarımıza aynı heyecanla devam ediyoruz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından gündem diğer maddelerine geçildi. Faaliyet raporu, denetleme raporu okundu ve Genel Kurula sunuldu. Bu raporlar oylandı, kabul edildi. Genel Kurula sunulan "Gayrı menkul alımı ile ilgili" özel madde ise oy çokluğu ile kabul edildi. Daha sonra Divan Başkanı Pehlivalıoğlu yönetime aday olanların divana başvurmasını istedi.

Tek aday olarak Divana başvuran  Ayhan Bölükbaşı'nın listesi seçimi kazandı ve Ayhan Bölükbaşı 2014 yılına kadar Rumeli Federasyonu Genel Başkanı oldu. Bölükbaşı, seçimin ardında bir teşekkür konuşması yaptı. Bölükbaşı konuşmasında, ”Çok değerli Rumelilere bizleri bu yönetime seçtikleri için çok çok teşekkürlerimi  sunuyorum. Bu noktada Rumeli Federasyonu bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada herkesin eli ayağı gözü kulağı olmaya devam edecektir.

Bizlerin Balkanlar ve Rumeli anavatanımız, Anadolu ise ata vatanımızdır. Ülkemizde 38 milyon Trakya kökenli hemşehrilerimiz var. Bizler inancımızla bugüne kadar yaptıklarımızla bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Oyumuzun kolay ve ucuz olmadığını siyasilere göstereceğiz. Daha sonra Bölükbaşı, TBMM’ya bakıldığında Meclis'te yeterince Rumelili, Trakyalı milletvekili yok. Kendi temsilcilerimizi kendi içimizden seçeceğimiz bir  organizasyona şiddetle ihtiyaç vardır. Bundan dolayıdır ki, siyasetin mecrası ancak böyle değişir. Dernekler siyaset yapar ve yapmalı. Siyasette yoksanız bürokraside de yoksunuz.

Bürokrasi de yoksanız ticarette de yoksunuz. Onun için bundan sonra oyumuzun kolay ve ucuz olmadığını siyasilere göstereceğiz. Sadece İstanbul da 14,5 milyon Rumelili var. Sizin oyunuza ihtiyacım yok diyebilirler. Biz gerçek gücümüzü birleştirdiğimizde sadece İstanbuldan 15 milletvekili çıkaracak güce sahibiz. Gerekirse bağımsız aday çıkarırız. Siyasilerin bizi sevmesi bize ilgi duyması da budan. Birbirimizden bundan sonra kusur aramayalım, sevmek için neden arayalım, dargınlıkları küskünlükleri rafa kaldıralım bu büyük yürüyüşü başlatalım. Bizi birbirimize düşürmek için tezgah kuracaklar bize karşı alternatif federasyonlar kurdurabilirler. Bunlara izin vermemeliyiz. Tek bir çatı altında toplanmalıyız” diyerek konuşmasını tamamladı.



  • Pazartesi 37.9 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.9 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli