Aydın, Tayip'i Övdü Öcalan'ı yerden yere vurdu

Aydın, Tayip

Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce gündem dışı söz alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Esenler’e gelmesini tarih olarak nitelendirirken, G&o

Aydın, Tayip’i Övdü Öcalan’ı yerden yere vurdu

Esenler Belediye Meclisi’nin 5’nci Seçim Yılı 1. Dönem 2014 Kasım Ayı Meclis Toplantılarının 3 Kasım Pazartesi gününe ait Birinci Birleşimi Meclis Başkanı Murat Gülkıran tarafından açıldı.

İmza karşılığı yapılan yoklamanın ardından Başkanlık Makamı'ndan gelen 5 adet teklifin 4’ü oy birliği, birisi ise oy çokluğu ile gündeme alındı. Daha sonra CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin Başkanlık Makamı tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesi okundu ve oy birliği ile başkanlık makamına havalesi yapıldı.

Aydın rekor kıran Göksu’nun yaptıklarını beğenmedi  
Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce gündem dışı söz alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Esenler’e gelmesini tarih olarak nitelendirirken, Göksu’nun Esenler'e gelmesinin nimet olduğunu söyleyemedi. 20 yıldan beri Esenler'i yöneten ve halkı birçok konuda mağdur edenlerin kendi partililerinin olduğunu adeta itiraf eden bir konuşma yaptı.

 

  
İşte Faruk Aydın’ın Tarih Kokan Konuşması
Aydın, “Gündem dışı söz isteme nedenim Pazar günü Cumhurbaşkanımızın Esenler’e gelip toplu olarak açılışlar yapmasıdır. Bu günün tarihe not edilmesi ve Meclis Tutanaklarına geçmesi için söz aldım. Daha önce Cumhurbaşkanımızın Esenler’e ne zaman geldiğine baktığımızda 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel 1997 yılında bir okulun açılışı için Esenler’e gelmiş. Ve şuan yıl 2014 ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Esenler’in tarihi açısından önemli olan bazı binaların açılışını yapmak için Esenler’e geldi ve muhteşem bir gündü.

Aydın, Esenler'e ne zaman geldi ve şansı nasıl döndü
Benim Esenler’e ilk gelişim de, 1995 yılında oldu. Esenler Belediyesi’nde bir arkadaşımın işi vardı ve bende ona eşlik etmek için gelmiştim. O zaman Belediye Binamız Dörtyol’un Merkezindeydi. Şimdi hayal ediyorum galiba arka kapıdan girdik ve bir binadan diğerine geçtik. O zamanın Belediye Başkanı Sayın Mehmet Öcalan Bey ile görüşmüştük.

Aydın, Kendilerinden öncekilere verdi veriştirdi
2009 yılında biz göreve geldiğimizde ise Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki eski Belediye binamızdaydık. Tabii seçim döneminde belediyenin kirada olması çok tartışma konusu oldu. O zamanlar belediyenin yeri bizim ama bina bizim değildi. Allah'a şükürler olsun binada bizim oldu ama yeterli alan değildi. Yaklaşık 4 bin 600 metrekare alandan 500 bin kişiye hizmet etmeye çalışıyorduk. Sonra Birlik Mahallesi’ndeki bu yerimiz nasip oldu. Şuan 10 bin metrekarede Esenlerimize hizmet vermeye çalışıyoruz.

Kendi partilisi Esenler'i yıllarca mağdur ettiğini itiraf etti
 Ben Esenler’de Kaymakamlık binasına ise ilk olarak 1997 yılında gelmiştim. Milli Gençlik Vakfı’nın burada olan bir problemini zamanın Kaymakamı olan Beyefendi ile görüşmek için gelmiştim. O zamanlar Kaymakamlık Binası daire görünümünde bir yerdeydi. Sanki 500 bin nüfuslu bir Hükümet Konağı’na değil, misafirliğe gitmiş gibiydiniz. Rabbime şükürler olsun ki, projesini bizim çizdiğimiz ve Belediye'ye ait yerimizi bağışladığımız alan üzerine çok modern bir bina yapıldı.

Kültür Merkezi’ne itiraz edenlerdendim   
Esenler Tuna Mahallesi’ndeki Kültür Merkezi ile ilgili de bir anım var. Ben KİPTAŞ’ta görev yaparken o Tuna Mahallesi’ndeki o Kültür Merkezini biz yapmıştık. O zaman bizimle alakası olmayan bu yeri biz niye yapıyoruz diye itiraz edenlerden biride bendim. Ancak bir gün gelip Esenler’e hizmet edeceğimizi de bilemiyorduk” dedi.

Başkan Yardımcısı Faruk Aydın’ın gündem dışı yaptığı konuşmanın ardından sonra, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemdeki 1.2.3.4.5.6.7.8 ve 9 No’lu teklifler oy birliği ile komisyonlarına havale edildi. Esenler’deki bazı okullara yardım yapılması ile ilgili gündemdeki 1 No’lu rapor ise oy birliği ile kabul edildi.    

 
 


  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli