Avrupa yakasının kurbanlıkları Sultangazi'de

Avrupa yakasının kurbanlıkları Sultangazi

Türkiye genelinde hayvan pazarlarında büyük hareketlilik yaşanıyor. Büyükşehirlerde kurbanlık satışlarına ayrılan yerlerde büyük bir yoğunluk var.

Avrupa yakasının kurbanlıkları Sultangazi’de

Türkiye genelinde hayvan pazarlarında büyük hareketlilik yaşanıyor. Büyükşehirlerde kurbanlık satışlarına ayrılan yerlerde büyük bir yoğunluk var.

Sultangazi Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye, Esentepe Mahallesi Cebeci Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında Avrupa Yakası’nın en modern kurban satışve kesim alanını oluşturdu.

Merkez 20 bin hayvan kapasiteli
80 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satışve kesim alanına ilk etapta 250 çadır kuruldu. Hayvan sahiplerinin talebine göre çadır sayısı 570’e kadar arttırılabilecek. Merkez, 20 bin büyükbaşŸve küçükbaşŸhayvan kapasiteli. Kurban Satışve Kesim Merkezi’nde, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar AB standartlarında yapıldı.


İlk hayvanlar 21 Ekim’de geldi
İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyon kararı ile 21 Ekim’den itibaren getirilmeye başlanan kurbanlıkların menşei şahadetnameleri kontrol edilerek satışlarına başlandı. Trakya bölgesi dışından, Anadolu’dan Sultangazi’ye getirilecek hayvanlardan ayrıca “Şaptan Arilik Belgesi isteniyor.
Merkezde havyan satıcıları da unutulmadı. Hayvan satıcılarının rahatlıkla barınabileceği mekanlar, banyo ve lavabolar kuruldu. Vatandaşlar için otopark, mescid ve kafeterya açıldı.

Kurban kesim alanları
Kurban kesim alanına otomatik kesim konteynırları konuldu ve beton zeminle kaplandı. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu. Gerekli ışıklandırma ve havalandırma tertibatları kuruldu.
Kesim sonrası oluşan atık ve artıkları hijyenik şartlara uygun olarak çevreye zarar vermeyecek şekilde depolanması, izolesi, itlaf ve tahliyesini sağlayıcı tedbirler alındı.


Tel    :0549 392 92 27
 

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı