Atışalanı'nı Pislik Götürüyor, Yöneticiler Umursamıyor

Atışalanı

Esenler Atışalanı’nda yeni yapılan bir binanın pis suyu, yani kanalizasyonu aylardır arka bahçeye akıyor, ortalığı pis koku sarmış durumda. Vatandaşlar yetkililerden bu soruna halletmelerini istiyorlar.

PİS KOKU YÜZÜNDEN VATANDAŞLAR BURUNLARINI TUTMAK ZORUNDA KALIYOR
Emniyet müdürlüğünün tam karşısında bulunan bir apartmanın bahçeye taşan lağım suları esnafı, etrafta oturan ve yoldan gecen vatandaşları canından bezdirdi. Lağım suyunun taştığı ve aktığı yerin etrafından geçen vatandaşlar burunlarını tutmak zorunda kalıyor. “Her sistemde aksaklıklar ve arızalar olabilir fakat bu sorun değil sorumsuzluktur” diyen vatandaşlar gazetemizi arayarak şikayette bulundular. Vatandaşlar, “Yaptığımız şikayetlere duyarsız kalanların sorumsuz tavırları ve aylardır müdahale yapmamaları açıklanabilir bir durum değil. Bu durum yaklaşık 3-4 aydır devam ediyor fakat ne bir ilgilenen ne de gelip arızanın nereden kaynaklandığına bakmıyorlar.
 
DURUM VAHİM HER AN BİR SALGIN BAŞLAYABİLİR
bakınız burası şehrin merkezi ve ilçemizin en işlek caddesi. Hemen karşımızda iki okul var ve etrafın tamamı konut yani yerleşik alan, diğer tarafta emniyet müdürlüğümüz, esnaf ürün satıyor bu duruma müdahil olmayan yetkililere soruyoruz “  Esenlik kentine ve huzurun şehrine aynı zamanda ilçemizin imajına”  zarar veriyorsunuz. Havalar Sıçak ve sıkıcı, sivrisinekler bu işin en karlısı ama halkımız sokakta yarın burada büyük bir salgın başlarsa hesabını kim verecek.
 
LAĞIM SUYU İNSANLARIMIZIN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR
Lağım suyunun görülmeyen boşluğa akması pisliğin gizlenmesi anlamına gelmesin, kokuyu gizleyemezsiniz. Bu devirde böyle bir durumu bize yaşatanlar utansın. Bu manzara hiç hoş değil. Etrafta çocuklarımız dolaşıyor, aileler esnaftan sebze, meyve alıyor. Yapılan alışverişler ve gıdalar sağlıklı mı değil mi bilmiyoruz. Bu sorumsuzların ve duyarsız yöneticilerimiz yüzünden çocuklarımız ya da bir vatandaş bu pis su yüzünden hastalansa bunun hesabını kim verecek? Umarız bu soruna bir an önce çözüm bulunur" diyerek şikayetlerini gerekli yerlere ulaştırmamızı istediler.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı