Atatürk'ün sözüne değil ABD'nin sözüne itibar etmişler

Atatürk

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım eşleriyle birlikte Diyarbakır'a gitti. Mesajlarda terörle mücadele öne çıktı. Ülkemizde ve dünyada huzurun temini, vatandaşların güven duygus

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'deki ABD'li askerlerin üzerinde YPG arması bulunması konusunda çok sert konuştu. Erdoğan, "PKK, PYD, YPG, DAEŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok, hepsi de terör örgütü. Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye vermiş olduğu desteği, kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Bu bize verilen söz değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Bize dost olanlar, kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez" dedi. 
 
Terör örgütü PKK'ya da seslenen Erdoğan, "Kuru kuruya silah bırakmak değil, gömecek ve betonlayacak ve bunların koordinatları da verilecek. Yoksa bunlar bu işe çok alışıktır. Yoksa bırakırlar bir süre sonra gelir alırlar" ifadelerini kullandı. 
 
Erdoğan, konuşmasında 6-7 Ekim olaylarını hatırlatarak, "Ya bunlarda vicdan diye bir şey yok. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Er veya geç bunlardan o intikam alınacaktır" diye konuştu.
 
Başbakan Binali Yıldırım da kardeşlik mesajı vererek, "Siz her şeyi görüyorsunuz. Bunların hepsi gelip geçecek ama bizim kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmettik, inşallah Türkiye terör belasından kurtulacak, Diyarbakırımız da geleceğe emin adımlarla yürüyecek. PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu, PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, ülkeyi böldürtmeyiz" dedi
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli