Atatürk'ün Büstüne Değil, Yandaşa Çevirdiler

Atatürk

Atatürk’ün büstünü kararttılar, bir oyun onanıyor.

Atatürk’ün Büstüne Değil, Yandaşa Çevirdiler

Atatürk’ün büstünü kararttılar, bir oyun onanıyor.  

 Esenler Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk büstünü aydınlatan lambaları yön değiştirilerek, büstü aydınlatması yerine, çevrede bulunan binalar aydınlatılıyor. Atatürk’ün büstünün aydınlanması ise engelleniyor.

Ülkeyi karanlığa gömen zihniyet, Esenler Cumhuriyet meydanında bulunan Cumhuriyetin kurucusu, ulu önderimiz M. Kemal Atatürk’ün büstünü kararttı. Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyet üzerine, iftardan sonra Atatürk büstünün bulunduğu alana gittiğimizde bizde, yapılan şikâyetin doğruluğunu objektiflerimize yansıttık.


Atatürk kaidesinin üstünde bulunan projektörün, atatürkün büstünün aydınlatmasıyla alakası olmadığını görüntüledik. Burada bulunan iki projektörün Atatürk’ün büstü ve kaidesi yerine başka yerleri aydınlattığını objektiflerimize yansıttık. Aydınlatma giderlerinin Halkın vergileri ile karşılandığı bu projektörlerin, Atatürk’ün büstü ve kaidesini aydınlatmadığına göre hangi amaçla kullanıldığını yetkililerin kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.


Evet, Atatürk büstünün üstünde ve etrafında bulunan aydınlatma cihazlarının Atatürk büstünü değilde etrafında bulunan siyasi yandaşların binalarını nasıl aydınlattığını görüntüledik.  İşte kayıp kaçak parasını, vergisini ödeyen namuslu vatandaşa ve garibana, yoksula, çıkarılan yasalarla ödetildiğinin bir dönemde bu vurdumduymazlığa tepkiler yine vatandaştan geldi. Yandaşların nasıl kamu malını kullanarak rant devşirdiğinin bir örneği. Kim nasıl ne hakla kamu malını kullanıyor.  Yetkililerden kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyoruz.

 

 


  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli