Atatürk'ü sevmiyorlar.

Atatürk

Konsere ADD Esenler Şube Başkanı Ahmet Metin’in yanı sıra Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Erkan Aksoy, CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden ve Yönetim Kurulu Üyeleri,HASPAR Esenler İlçe Başkanı Burh




7-24esenlerhaber / Hüseyin Koç

Atatürk’ü sevmiyorlar.
 
Atatürkçü Düşünce Derneği Esenler Şubesi ile Eğitim İş 1 No’lu Şubesi’nin ortaklaşa Dörtyol Meydanı’ndaki bir düğün salonunda düzenlediği Türk Sanat Müziği Konserine Esenler halkı fazla ilgi göstermedi.

Konsere ADD Esenler Şube Başkanı Ahmet Metin’in yanı sıra Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Erkan Aksoy, CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden ve Yönetim Kurulu Üyeleri,HASPAR Esenler İlçe Başkanı Burhan Kocaman , ESDEF Üyesi Dernekler, Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Ali Şimşek ve az sayıda vatandaşlar katıldı.
 
               

Metin: Her türlü zorluklarla karşılaşıyoruz
 

Gecenin açılış konuşmasını yapan ADD Esenler Şube Başkanı Ahmet Metin kamu yararına bir dernek olmalarına rağmen Esenler’de her türlü zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti;
“Biz ADD Esenler Şubesi olarak 19 Mayıs 2012 de dördüncü yılımızı kutlayacağız. Bu 4 yıl içerisinde Esenler’de Atatürkçü Düşünceyi yaymak hakikatten çok zor. Hepimiz Esenler’de yaşıyoruz ve dernek olarak da kültür ve eğitim ağırlıklı bir program uyguluyoruz. Tabi burada sadece çocuklarımız problemli değil, halkımız da problemli. Biz de çocuklarımızın dikkat problemlerini düzeltmek için satranç eğitimi veriyoruz.

                

Bunun yanı sıra Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Günde 5 kadının öldürüldüğü, eğitim sisteminin allak bulak edildiği bir devri yaşıyoruz. Biz dernek olarak siyaset yapmıyoruz. Bizim görevimiz çocuklarımızın geleceğini aydınlatmak, onları vatanına milletine karşı sevgi ve saygı içerisinde büyütmektir. Onun için 3 yıldan beri bu eğitimleri vermeye çalışıyoruz. Bugün 6’ncısını düzenlediğimiz Türk Sanat Müziği Esenler gibi bir yerde yerleştirmek gerçekten çok zor. Arabesk veya halk müziği olmuş olsaydı belki çok başarılı olabilirdik. Ama kendi öz müziğimizi insanlara tekrar sevdirmek ve yaşatmak için büyük çabalar harcıyoruz.
Aynı zamanda biz dernek olarak 7 gün açığız ve arkadaşlarımızla beraber Esenler halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu yaptığımız görev hakikaten çok zor bir görev ama bunu Esenler’de yapmak daha çok zor bir görev. Onun için özellikle kadınların bu geri gidişe dur demesi için Turgut Reis Mahallesi’nde Şerife Bacı Evi’ni açtık. Orada okuma-yazma kursları, kadın el becerileri ve bir aydan beride her gün saat 10.00 ile 15.00 arası ücretsiz hasta muayenesi yapıyoruz. Biz bu faaliyetlerden 5 kuruş para almıyoruz. Ama b bunlara rağmen her türlü zorluklarla da karşılaşıyoruz. Bunun için halkımızın bize büyük destek vermesi gerekiyor”

               

Aksoy: Çankaya Noteri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Çankaya Noteri olarak bahseden Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Erkan Aksoy da sözlerine şöyle devam etti;
“Ne yazık ki, ileri demokrasinin ustalık döneminde her gün değişik uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Genel Kurmay Eski Başkanı nasıl hapse atılıyorsa aynı şekilde eğitim sistemimizde her gün değişik darbelere maruz kalıyor. Biliyorsunuz birkaç gün önce Danıştay’dan sevindirici bir haber geldi. Öğrencilerimiz üşüyor diye, derslerini çalışamıyorlar ve veliler istemiyor diye 19 Mayıs kutlamalarının içeriğini daraltılmıştı. Sadece Ankara’da stadyumlarda yapılacaktı. Hukuka saygılı hükümetimiz ileri demokrasi ustalık döneminde Danıştay’ın bu 19 Mayıs kararını bozmasını bir hukuk garabeti olarak değerlendirdiler. Bu uygulamalarda kuşkusuz en az Genel Kurmay Eski Başkanı’nın tutuklanması kadar bizler için sıkıntılıdır.

               

Atatürkçülük ders kitaplarından çıkartılıyor yerine küreselleşmeye ve serbest piyasalara hizmet eden bilgili becerili gençler yetiştireceğiz diyorlar. Ve 4+4+4 yasası Meclis’e geliyor ve kavga döğüş Meclisten geçiyor. Ve Çankaya’nın Noteri dediğimiz kişi de bu yasayı onayladı. Ve bir sürü uygulamalar. Bakın arkadaşlar biz bir öğretmen sendikasıyız. Eğitim İş olarak sizlerden isteğimiz muhakkak çevrenizde kardeşiniz, ablanız ve dostlarınız öğretmendir. Yani muhakkak herkesin bir öğretmen tanıdığı vardır. Biz de Eğitim İş Sendikası olarak bu öğretmenlerimizle buluşmak ve sendikamıza üye yapmak istiyoruz. Esenler’de bu çalışmayı başlattık. Sizlerin yardımıyla bu örgütlülüğü daha ileri noktalara taşıyarak Cumhuriyet toplumundan geriye doğru giden ümmet toplumuna en azından eğitim adına engel olmaya çalışacağız”

                

Protokol konuşmalarının ardından Yaz’a Merhaba adlı Türk Sanat Müziği Konserine geçildi. Geceye katılanlarında eşlik ettiği bir birinden önemli eserin seslendirilmesinin ardından program sona erdi.

                
 
Konserde konuştuğumuz bazı vatandaşlar sitem dolu sözler etti.Bunlardan Osman ve Şükrü Amca zaten Atatürk’ü sevmiyorlar.Atatürk’ün isminin anıldığı bir konsere neden gelsinler ki..Çok duygulandık ve yüreğimiz açıldı.Bize bu ülkeyi ,Cumhuriyeti ve özgürlükleri hediye eden Atatürk’ümüze ve silah arkadaşlarına minnettarız.Bu geceyi düzenleyen başta ADD esenler Şube Başkanı Dr Ahmet Metin’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz,diye konuştular..

                 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı