Atatürk düşmanlığı Sevr'e götürür

Atatürk düşmanlığı Sevr

Esenler protokolü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını Osmanlı özlemiyle kutladı. Protokol yok denecek kadar azdı. Kurulan sahnede Atatürk posterinin yerinde yeller esti.Osmanlının mehter marşıyla 19

Atatürk düşmanlığı Sevr'e götürür

Esenler protokolü19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik SpoBayramını Osmanlı özlemiyle kutladı. Protokol yok denecek kadar azdı. Kurulan sahnede Atatürk posterinin yerinde yeller esti.Osmanlının mehter marşıyla 19 Mayıs etkinliğinde Esenler halkının huzuruna çıktı.


Osmanlının savaş marşı ile 19 Mayıs'ı kutladılar
Esenler Cumhuriyet meydanında yapılan kutlamaya Belediye başkanı Göksu, mazeret göstererek katılmadı. Protokole Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkan yardımcıları ve bazı siyasi parti ilçe başkan yardımcıları katılım sağladılar. Atatürk büstünden uzak bir yerde kurulan sahnede, Atatürk posteri dahi asılmadı.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması yerini, Mehteran marşı gösterisine bıraktı, İzleyenler ise Mustafa Kemal Atatürk ve Vahtettin kıyaslaması yapıldığını ve Osmanlının savaş marşı ile 19 Mayıs'ı kutladıklarını söylediler. Ülkemizde yaşanan olumsuzlukları bahane eden AKP iktidarı ve cumhuriyet karşıtları olan zihniyet sanki ülkenin ve cumhuriyet döneminin şarkıları, türküleri, şiirleri yokmuş gibi Osmanlının kutlamalarını çağrıştırırcasına “Mehterli” kutlama yaptılar.
 


19 Mayıs Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının armağanı
Esenler’de protokolün aksine bazı okullarda yapılan kutlamalar 19 Mayıs’ın ruhuna uygun yapıldı. Esenler Engincan Güre ilköğretim okulunda, öğretmenlerin ve minik öğrencilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı coşkulu ve günün anlamına uygun bir şekilde gerçekleşti. Engincan Güre ilköğretim okulunda, Anadolu’nun kültürü yansıtıldı, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı neşe içinde kutlandı.
Yine ana muhalefet partisi CHP’nin Cumhuriyet meydanındaki kutlaması, Onuncu yıl marşıyla başladı.Birlik ve beraberlik mesajları verilerek Atatürk ve silah arkadaşlarıözlemle saygıyla anıldı.
 
Devamında ise öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar. Okudukları şiirlerin ardından, 19 Mayıs Atatürk’ü amma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları Gerçekleşti.







  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli