Atatürk büstünün yeri meydanın en güzel yeri olmalı'

Atatürk büstünün yeri meydanın en güzel yeri olmalı

Yapmış olduğumuz haber üzerine Esenler Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstünün üzerindeki kaçak aydınlatma cihazları söküldü.

“Atatürk büstünün yeri meydanın en güzel yeri olmalı”

Yapmış olduğumuz haber üzerine Esenler Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstünün üzerindeki kaçak aydınlatma cihazları söküldü.
 
Atatürk büstünün üzerindeki kaçak aydınlatma cihazları söküldü sökülmesine, ama Atatürk büstünü aydınlatacak bir lambanın olmaması vatandaşların tepkilerine neden oldu.
 
CHP Esenler ilce başkan yardımcısı Naci Toprak yaptığı açıklamada, “Atatürk büstünü halkımızdan kaçırırcasına meydanda görülmeyecek bir yere koydular. Atatürk büstünün yeri meydanın en güzel yeri ve görülen noktası olmalıdır. Büstün aydınlanmasını istemeyen zihniyet, ülkenin karanlığa gömülmesi ve Atatürk’ün isminin silinmesi için ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar, ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Büstün bakımını ve temizliğini yapmamaları ise bu ülkeye ve ülke insanına yapılan saygısızlıktır. Her yıl, AKP’liler bir bahane uydurarak Milli bayramların kutlanmasını iptal ettirtiyorlar. İnatla halkımız AKP’nin bu uygulamalarına karşı cumhuriyetine sahip çıkarak ve eline Bayrağını alarak meydanlara koşuyorlar. Fener alayları düzenliyorlar. Bu memleketin sahipsiz olmadığını her seferinde dosta düşmana gösteriyorlar.”Cumhuriyeti biz kurduk biz koruyacağız” diyerek en güzel mesajı veriyorlar.

AKP’liler tarafından yapılan bu gaflet ve delalat 93 yıllık bir öç alma duygusunun, Atatürk düşmanlığının dışa vurumudur ve 93 yıllık Cumhuriyet tarihimizde bu tutum ve davranışlar ilk kez AKP’nin iktidarı döneminde gerçekleşti. Şeyh Sait’lerin, Said Nursi’lerin, Derviş Mehmet’lerin, Derviş Vahdeti’lerin torunları, İskilipli gibi vatan hainlerinin yolunu yol seçenler, sonradan yaptıkları yanlışın farkına vararak “kandırıldık” diyerek sıraya giriyorlar ve af diliyorlar. Muhalefetin yapmış olduğu uyarılara rağmen yanlışlarından vazgeçmiyorlar “fırsat bu fırsat” diyerek Cumhuriyete, cumhuriyet kurumlarına savaş açmaya devam ediyorlar.”