Ataşehir için Söz Topbaş'ta

Ataşehir için Söz Topbaş

1/5000 Nazım İmar Planları’nın çıkmasını isteyen yüzlerce Ataşehirli, Büyükşehir Belediyesi binası önünde imar isteklerini dile getirdiler

Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber


Ataşehir için Söz Topbaş’ta

1/5000 Nazım İmar Planları’nın çıkmasını isteyen yüzlerce Ataşehirli, Büyükşehir Belediyesi binası önünde imar isteklerini dile getirdiler. Genç – yaşlı yaklaşık 2 Bin kişinin katıldığı davullu zurnalı eylemde, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kadir Topbaş’ın kendisine yine randevu vermemesi durumunda bir ay sonra tekrar eylem yapacağını söyledi.

Sabahın erken saatlerinde 17 ayrı noktadan hareket eden otobüslerle Büyükşehir Belediyesi önüne gelen Ataşehirliler, burada sloganlar ve halaylarla Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemde herhangi bir olay çıkmazken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın yurt dışında olması nedeniyle Battal İlgezdi ve 17 mahalle muhtarı Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Ergün Turan ile görüşmek zorunda kaldı. Büyükşehir Belediyesi binası önünü dolduran kalabalık, “İmar gelecek, dertler bitecek.”, ” Ataşehir burada, Topbaş nerede?”, “İmar hakkımız, söke söke alırız.” gibi sloganlar attı.

“SİYASİ BASKI VAR”

Alanda açıklamalarda bulunan İlgezdi, Ataşehir halkının doğal taleplerini iletmek için buraya geldiğini belirterek, “Ataşehir’de belli bölgelerde imar varken, büyük bölümünde imar yok. Yakında İstanbul’da deprem var diyorsunuz ancak hiçbir çözüm getirmiyorsunuz. Ataşehir’deki evlerin %70′i depreme karşı dayanıksız. Olası bir depremde Allah göstermesin binlerce kişinin hayatı tehlikeye girecek. Bunun vebalini kim ödeyebilir?” dedi. Kimseyle kişisel bir meselelerinin olmadığının altını çizen Başkan, amaçlarının Ataşehir halkının sorunlarını çözmek olduğu ifade ederek, planlarının çıkmamasının ana nedeninin siyasi baskı olduğunu işaret etti.

“BİR AY SONRA TEKRAR GELEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ile yapılan görüşmeden sonra da Ataşehirliler’e seslenen İlgezdi, “Sayın Büyükşehir Başkanı’nın şehir dışında olduğunu öğrendik. Büyükşehir Belediye Meclisi, eylemdeki kararlılığımızı görünce dört gün önce apar topar Barbaros ve Yenisahra Mahalleleri’nin imar planlarını gündeme aldıklarını açıkladı. Fakat bütün ısrarlarımıza rağmen planlarla ilgili tek bir bilgi bize verilmedi.” dedi. 1.5 yıldır Kadir Topbaş’tan randevu alamadığını belirten Ataşehir Belediyesi Başkanı,yapılan görüşmeden tatmin olmadıklarını vurgulayarak , “Eğer planlarla ilgili kesin bir açıklama yapılmazsa ve randevu verilmezse bir ay sonra daha da kalabalık bir halk kitlesiyle buraya geleceğiz.” dedi.

MUHTARLAR ÖFKELİ

Mahalle muhtarlarının da destek verdiği eylemde Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustara Arı, “Yaklaşık 3.5 yıldır Ataşehir’in 1/5000′lik imar planları yapılmıyor, Ataşehir’de birçok binada oturulamaz raporu olduğu halde Kadir Topbaş imar planlarını çıkarmayarak yüz binlerce insanın hayatını tehlikeye atıyor.Kadir Topbaş siyasi anlamda değil, halka hizmet anlamında adım atsın.” derken, İçerenköy Mahalle Muhtarı Ayhan Öztürk ise “19 yıldır Büyükşehir Belediyesi planlarımızı yapmıyor. Artık belediye seçimlerinden sonra ‘Size imar vereceğiz.’ diyenlere inanmıyoruz. Artık çocuklarımıza ve torunlarımıza tabut değil, sağlam evler bırakalım. Ağaoğlu’na, Dumankaya’ya, Varyap’a, derenin 10 metre yakınına imar verip, bize imar vermeyenlere yazıklar olsun.” dedi. Bu arada Ayhan Öztürk’ün açtırdığı ilginç pankart tartışmalara yol açtı. Pankartta yazan, ” Mekke’ye yollar Bağdat Caddesi’nden geçer, Ataşehir Belediye Başkanlığı’na yollar İçerenköy Mahallesi’nden geçer.” sözleri bazı vatandaşları güldürürken, bazılarının  ise “Biz imarın derdindeyiz, bunlar neyin derdinde?” demesine neden oldu.

VEKİLLERDEN DESTEK

Alanda 1/5000 imar planı mağdurlarına destek olmak için CHP Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Celal Dinçer ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da vardı. Kadir Topbaş’ın seçim öncesinde Ataşehir’e imar sözü verdiğini, ancak inatla bu sözü yerine getirmediğini söyleyen Kadir Gökmen Öğüt, ” Bunu Ataşehir halkı ve belediyesini karşı karşıya getirmek için yapıyorlar. Vatandaşlarımız buraya geldiğinde ‘Ataşehir Belediyesi planları çıkarmıyor, gidin onlarla konuşun.’ diyorlar ancak bugün asıl sıkıntının Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklandığını gösterdik. Ataşehir halkı bu oyuna izin vermedi.” dedi.

ABDULLAH DER SOYUNDU

Alanda en çok dikkat çeken görüntü ise Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der’in ilginç protestosu oldu. Der Büyükşehir Belediyesi’ni soyunarak protesto etti.

 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli