Askeri alanda satış yok'

Askeri alanda satış yok

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, yaklaşık 12 milyar TL’ye mal olacak Askeri alan projesinde mümkün olduğunca satılabilir konut üretilmeyeceğini açıkladı. Göksu, ayrıca askeri alanda 90 bin yeni konu

 
Esenler Belediyesi’nin 2016 yılı mali performansı ve bütçe tasarısı oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda belediyenin mali performansı ve bütçesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Göksu kısaca şöyle konuştu;
 
“Esenler’in eğitimi ve sosyolojisi açısından Tuna Mahallesi çok önemli. Ve çok büyük uğraşlar sonucunda yaklaşık 27 trilyon kamulaştırma bedeli ödenerek Tuna Mahallesi’nde yapacağımız Eğitim Vadisi’nin alanı temiz hale getirildi. Bu alanda kamulaştırılan binalar ayın 16’sında yıkılacaktı. Fakat bu yıkımı erteledik. Niye erteledik? Gayet açık ve net söylüyorum eğer biz ayın 16’sında yıkım yapsaydık başta CHP olmak üzere bak evlerinizi başınıza yıkıyorlar derlerdi. Kamulaştırdığımız yere. Onun için seçimden sonraya erteledik. Eğer biz orada seçimden önce yıkım yapsaydık AKP’nin de oyunu arttırdı. Ama Türkiye’de bir spekülasyon olmasın diye seçimden sonraya erteledik.    
 
Önce tasarım sonra plan
 
Askeri alanla ilgili protokol yükümleri çerçevesinde çalışmalarımız sürüyor. Askeri bölgede yapacağımız çalışmalarda dünyada yaşanabilir şehirlerde en ileri parametreler neyse, bu parametreleri dikkate alarak; yaşam kalitesi ve konforu yüksek, şehrin sosyal ve kültürel değerlerinin olduğu bir şehri nasıl kurgulayabiliriz, bunun için çalışacağız. Önce tasarım sonra ise planı hayata geçireceğiz.
 
Konut satışı olmayacak
 
Askeri alanda mümkün olduğunca satılabilir konut üretilmeyecek. Burası Esenlerindir ve Esenler halkı tarafından kullanılması gerekir. İBB, İstanbul’un iki noktasından ve Esenler’den geçen iki bulvar çalışması yapacak. O bulvar çalışması esnasında kamulaştırılacak yerler var. Bu kamulaştırılan yerlere karşılık askeri alandan konut verilecek. Bunların dışında asla ve katla Esenler’in dışında satılabilir konut üretmek istemiyoruz.
 
90 bin konut yapmayacağız
 
Ayrıca askeri alana dikey değil yatay bir proje yapacağız. Tabi burayla ilgili bir yanımsıma var. Ben bunu da düzeltmek istiyorum. Askeri alana 90 bin konut yapılacağı söyleniyor. Buraya 90 bin konut yapılmayacak. Esenler’de eski ve yeni olmak üzere 90 bin konut yenilecek.
 
% 300 büyüdük
 
2009 yılında doksan iki milyon ile aldığımız bütçe, bugün bütçemiz iki yüz yetmiş sekiz Milyon TL. Bu sadece tabi kendi bütçemizden kullandığımız bütçe. Biz sadece Esenler Belediyesi'nin bütçesini kullanmıyoruz. İlçe belediyelerinin başarı performansı gerek merkezi hükümetten gerekse büyükşehirden ilçesine getireceği yatırımlar daha önemlidir. Biz çok şükür geçtiğimiz dönem bütçe çerçevesinde gerçekten büyük yatırımlar yaptık. 
 
Bütçe 278 milyon
 
Esenler'in bundan sonra şehirde yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik yatırımları da devam ediyor ve devam edecek.  2016 bütçe yılımızda bütçemiz 278.871 Milyon TL. Bütçemizde yine en yüksek payı park ve bahçelere, elektriklerin yer altına alınması projesinin tamamlanması alacak. Bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum.
 
Esenler’de üç çeşit yoksul var
 
Sosyal Yardımları bağımlılık haline getirmememiz gerekiyor. Bizde Esenler’de yoksulu üçe ayırdık. Birincisi kronik yoksullar. Yani devlet el atmadığı zaman yaşama şansı olmayanlar. Yok,mu etrafımızda böyle kişiler? Var. İkincisi geçici yoksullar. Üçüncüsü ise anlık yoksullar.Biz kronik yoksulları kardeş aile projesiyle çözdük. Geçici yoksulların sorunlarını ise EDİM’den çözüyoruz. Tabi EDİM’den çözerken bir uygulama yapıyoruz. Diyoruz ki kendisine yoksul musun kardeşim? Gel biz sana bakacağız. Al sana EDİM kartın. Ama biz sana 3 ayda bir iş teklifinde bulanacağız. Birinci iş teklifimizi kabul etmeyebilirisin ama ikinci iş teklifimizi de kabul etmiyorsan kusura bakma kartımızı bize geri ver. Niye? Çünkü senin çalışmak ve üretmek gibi bir derdin yok. Şimdi bazı yoksullara sorduğumuzda mesleğin ne diye? Yoksulluk diyor.
 
EDİM’den bizim harcadığımız yıllık para 2-2,5 milyon TL civarında. Bu paranın bir kuruşunu belediyeden karşılamıyoruz. Sadece oranın işletme giderleri var. Hepsi dışarıdan hayırseverler tarafından karşılanıyor.
 
Esenler’de gençlik yılı
 
Yeni yılda çalışmalarımızı gençliğe yoğunlaşarak sürdüreceğiz. Bu çerçevede özellikle eğitim çok önemli bir yer tutuyor. 2009 yılında Esenler'de derslik sayısı 820 idi. Bu sayı şu anda ise 1260, yılbaşından sonra 1360'a çıkacak. Esenler'de bugüne kadar tam gün eğitim veren okul yokken, şu anda tam 10 okul tam gün eğitim veriyor. Tuna Mahallesi'ndeki Eğitim Vadisi projesinin kamulaştırma çalışmaları bitti. Bu proje tamamlandığında Esenler'in eğitimde yaşadığı birincil derecedeki sorunu bitecek"
 
Mecliste, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Mustafa Usta da söz aldı. Meclis raporların oylanmasının ardından sona erdi.  2016 bütçesi oylama sonucunda oy çokluğu ile kabul edildi.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli