Askeri alana 90 bin konut yapılacak'

Askeri alana 90 bin konut yapılacak

CHP’li Eski Belediye Meclis Üyeleri’nin yeni CHP’li Meclis Üyeleri’ne göre daha akıllı olduklarını belirten AKP’li Belediye Meclis Üyesi Sabahattin Yiğit, askeri alana da 90 bin yeni konut yapılacağ

“Askeri alana 90 bin konut yapılacak”

CHP’li Eski Belediye Meclis Üyeleri’nin yeni CHP’li Meclis Üyeleri’ne göre daha akıllı olduklarını belirten AKP’li Belediye Meclis Üyesi Sabahattin Yiğit, askeri alana da 90 bin yeni konut yapılacağını söyledi.

Esenler’e yapılan hizmetlerin % 80’nin Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun ikili ilişkilerinden dolayı yapıldığını belirten AKP’li Belediye Meclis Üyesi Sabahattin Yiğit gazetemize yaptığı açıklamalarına şu şekilde devam etti;

 “Askeri alan yıllarca Esenler’de yaşayan buranın çamurunu çiğneyip çilesini çeken insanlar için büyük bir kazançtır. Bildiğiniz gibi Esenler zamanında plansız bir şekilde büyüdüğü için sosyal donatı alanlarının hiç birisi yoktu. Ayrıca Belediye Başkanımız Sayın Tevfik Göksu gelene kadar Esenler’in hiçbir resmi binası bile yoktu. Ama şuan tüm kamu binaları tamamlandı, alt yapı tamamlandı, okul eksikliklerinin büyük bir bölümü tamamlandı. Askeri alanda Esenler’in ferahlaması için büyük bir şans. Tevfik Başkan da askeri alanın alınması için yaklaşık 4 yıldır büyük bir gayret sarf etti ve sonunda başardı. Sayın Başbakanımız da seçimden önce Esenler’e gelerek büyük müjdeyi verdi. Şuan askeri alanla ilgili tapu devir işlemleri de yapıldı ve askeriyenin bulunduğu alandan taşınması için işlemler başladı.

Sayın Başkanımız Tevfik Bey’de askeri alana ne yapılacağı ile ilgili tüm siyasi partilere ve STK’lara gerekli bilgileri vermeye başladı. Esenler’de tam konsensüs sağlanarak kimseye bir rant kapısı oluşturmadan gerekli çalışmalar yapılacak. Burası zaten rant kapısı için değil, Esenler’in geleceği için alındı. Bu askeri alana ayrıca Esenler’in dörtte biri büyüklüğünde şehir parkı yapılacak.  Bu kapsamda Esenler’in her mahallesinde yaklaşık 20 dönümlük donatı alanları oluşturulacak. Esenler’de sıkıntılı bölgelerin sorunları çözülecek.

90 bin konut yapılacak

Seçimden önce Esenler’e gelerek büyük müjdeyi veren Sayın Başbakanımızın da dediği gibi askeri alana 90 bin yeni konut yapılacak. Bu konutlar 15-20 katlı konutlar olmayacak 5-6 katlı konutlar olacak. Yani orada site kültürü değil, mahalle kültürü yapılacak. Bakkalıyla, kasabıyla bir mahallede ne varsa aynısı da askeri alanda yapılacak.

Göksu büyük bir şans

Esenler Belediye Başkanımız Tevfik Beyde gecesini gündüzüne katarak Esenler için çalışan bir insandır. Kendisi Esenler için büyük bir şanstır. Esenler’e yapılan hizmetlerin % 80’ni Sayın Tevfik Başkanın bire bir ilişkileriyle yapılmıştır. Çünkü geriye dönük baktığınızda bundan öncede Esenler, AKP’li Belediye ile yönetiliyordu ama bu kadar hizmet alamadılar.

Eski Meclis Üyeleri daha akıllıydı

Şuan Esenler Belediye Meclisi’nde bildiğiniz gibi sadece CHP’li Belediye Meclis Üyeleri var. Bu arkadaşlarda biz muhalefet partisiyiz diyerek muhalefet etmek için varlar. Esenler’in geleceği için her şeye el kaldırmayalım muhalefet edelim diyerek, muhalefet ediyorlar. Hiç olmayacak şeylere bile ret oyu veriyorlar. Ama geçen dönem ki CHP’li Meclis Üyeleri’ne bakıyorsun daha akıllı muhalefet ediyorlardı. Ama yeni CHP’li Meclis Üyeleri bu kadar akıllı muhalefet edemiyorlar ve sanırım bunların CHP İlçe Yönetimi ile de pek araları yok. İlçe Yönetimiyle araları olmadığından dolayı olur olmaz her şeye muhalefet yaparak kendilerini ispat etmeye çalışıyorlar. Esenler’in yararına olan her şeye de muhalefet yapıyorlar.”



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli