Asıl Engelli Olanlar Bugün Burada Olmayanlardır

Asıl Engelli Olanlar Bugün Burada Olmayanlardır

Doların vurup geçtiği, zam yağmurunun perişan ettiği, Esnafın, vatandaşın inim inim inlediği ve itibar safsatası ile sokakların karanlığa gömüldüğü engelli bir dönemde 3 Aralık Dünya Engeliler Gün&u

Günümüzde dünyada 1 milyardan fazla engelli bulunuyor ancak tüm insanlar engelli adayıdır. Bu anlamlı günün anlamını yansıtan 3 Aralık Dünya Engeliler Günü, yürüyüşüne ve kutlamasına, kendilerini engelsiz gören aslında kafalarından engelli olan, her platformda engelli hakları diye zırvalayan, oy isteyen Esenler’deki bazı siyasi partilerin duyarsızlığına şahit olduk. Özellikle ana muhalefet partisinden kafası engelli, ruhu kirlenmişlerden bir kişinin bile bu etkinlikte olmaması tepkilere neden oldu.

 Esenler Ortopedik Engelliler Dernek Başkanı Aziz Arkan’ın organize ettiği, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü yürüyüş kortejine ve Atatürk anıtı önünde saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. Protokole Esenler Kaymakamı Adil Karataş,  İyi Parti ilçe Başkanı Ş. Ömer Kara, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ve Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin katıldılar, engelli dostuyuz mesajı verdiler.

Rizeliler Dernek Başkanı Süleyman Kahveci, ESDEF Başkanı Cuma Helvacı ve STK Başkan ve yöneticileri, Bazı Mahalle Muhtarları, vatandaşlar protokole katılarak “engeller savaşılarak aşılır   anlayışıile protokolde yerlerini aldılar.
Daha sonra protokole katılanlar Meydanda kurulan Kızılay çadırında Kan bağışında bulundular.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı