Artvin'e giriş ve Çıkış Yasaklandı!

Artvin

Artvin Valiliği, Cerattepe'deki maden karşıtı direnişi kırmak için kente tüm giriş ve çıkışları kapattı.


Artvin’e giriş ve Çıkış Yasaklandı!

Artvin Valiliği, Cerattepe'deki maden karşıtı direnişi kırmak için kente tüm giriş ve çıkışları kapattı.
 
Çok sayıda sivil toplum kuruluşu Artvin’deki Cerratepe direnişine destek olmak için çeşitli illerden Artvin’e doğru gece saatlerinde yola çıkmıştı. Ancak Artvin Valiliğinin talimatıyla karayolu trafiğe kapatıldı. Artvin’e doğru gelen otobüsler Borçka ilçesiyle Hopa arasındaki Cankurtaran mevkiinde durduruldu. Bölgeye çok sayıda jandarma ve polis sevk edildi.
 
Girişler Değil Çıkışlar Da Durduruldu
Artvin’e girişler değil çıkışlar da durduruldu. Yol çift yönlü trafiğe kapatıldı.
 
Tepki İçin Geldiler Ama Artvin'e Girişlerine İzin Verilmedi
Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetlerine karşı tepki eylemleri için, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmit'in de aralarında bulunduğu ve birçok ilden dün otobüslerle yola çıkan Artvinliler ve çevrecilerin, güzergâhı üzerindeki kentlerin giriş ve çıkışlarında durdurularak kimlik kontrolünden geçirildikleri ve bazı kişilerin de gözaltına alındığı belirtildi. Otobüslerle bu sabah Artvin'in Hopa ile Borçka İlçesi arasındaki Cankurtaran Mevkii'ne ulaşan yaklaşık 1000 kişilik konvoyun önü çok sayıda polis ve askeri birlik tarafından kesildi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da aralarında bulunduğu kalabalığın Artvin'e girişine izin verilmedi.

'Artvin halkının çevre ve yaşam hakkını destekliyoruz' yazılı pankart açan grubun Cankurtaran mevkiindeki bekleyişi de sürüyor.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı