Arkan, Engelleri Sevgiyle, Hoşgörüyle Aşarız

Arkan, Engelleri Sevgiyle, Hoşgörüyle Aşarız

Esenler ortopedik engeli derneği başkanı Aziz Arkan ve yönetimi kurulu üyeleri ile Engellilerin sorunlarını konuştuk. Arkan, “İnsanların farklılıklarını, bu farklılıkların getirdiği koşulları aynı anda ve eşit şartlar

Arkan, “Engellilerimiz sorunları var ama bu sorunları çözmek o kadar zor değil. Bizler toplum olarak el ele verirsek her şeyi başarırız. Bakınız Esenler’de 5 engelli derneğimiz vardı ama bazı nedenlerden dolayı 2 engelli derneği kapısına kilit vurdu. Bu durum elbette bizleri üzdü. Kimse bu derneklerimiz neden kapısına kilit vurdu, neden dernekçilik faaliyetini sonlandırdı diye sormadı.
Bizler engelli derneklerini kurarken heyecan yaşadık, başka bir heyecan ise yönetimleri kurarken ve bu yönetimlerde görevler üstlenirken yaşarız. Her engelli derneğimiz kuruluşunda Engelli insanların toplumla kaynaşması konusunda yapılan çalışmaları öncelikle hedefler ve engellilerin toplum içinde ötekileşmesinin önünde ki engellerle mücadele yapmaktır.
“DERNEK OLARAK ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK”
Ortopedik Engelliler Derneğimiz çalışmalarını yılgınlık yapmadan özverili bir şekilde sürdürüyor. Bakınız bizler birçok kurumun yaptığı etkinliklere davet edildik. Her gittiğimiz yerde sorunlarımızı anlattık, bazı projeler sunarak kendimizi oralarda ifade ettik. Bizler yöneticilerimizden bazı destekler alıyoruz ama yeterli mi derseniz değil! Ortopedik Engelliler olarak üretmek, çalışmak ve kimseye yük olmadan yaşamak istiyoruz. Dernek olarak çok önemli işler yaptığımıza inanıyorum, daha büyük başarılar yapmak için tüm kesimlerin engellilerin sorunlarına duyarlı olması yeterli olacak. Önemli olan, bu konularda atılacak adımlara yalnız devletin değil, sivil toplum örgütlerinin de destek olması ve kişisel çıkarlar göz önünde tutulmadan toplumumuzun geleceği ile ilgili çalışmalara destek verilmesi sosyal bir sorumluluk olduğunu herkes bilmeli ve anlamalıdır. Bakınız; engellilik çoğu zaman değişken bir konudur.
“ENGELLİLER TOPLUM İÇİNDE SORUN DEĞİLDİR”
Esenler’deki siyasi partilerin, ilçe başkanlarının, STK’ların ve vatandaşlarımızın desteklerine ihtiyacımız var. Onlar omuz verirlerse, bizlerin kısıtlı imkanlarla neler yapabildiğimizi, imkanların daha verimli sağlanması durumunda daha üretken olabileceğimizi görecekler. Dernek olarak hep şunu söylüyoruz “herkes bir engelli adayıdır” gelin el ele verelim sorunları birlikte çözelim. Engelliler toplum içinde sorun değildir, engelli yurttaşlarımızı sosyolojik bakımdan farklı insan gruplarının içinde yaşadıkları hissini ortadan kaldıralım ve topluma uyma, çağdaş yaşam kurallarını hayata geçirerek bir arada yaşamayı sağlayalım.
Tüm insanların aynı anda, her yerde beraber olabilmeleri, kimsenin toplumun dışına itilmemesi ve birbirimizi özelliklerimizden veya engelimizden dolayı farklı davranışlara tabi tutulmaması arzuladığımız önceliklerimizdendir.  Bunu başarmak zor değil. Biraz sevgi, biraz hoş görü ve sahiplenme bu sorunları çözmenin en etkili ilacıdır” dedi.
 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı