Arınç, eski arkadaşlarını güneş görmemiş hakikatlerle' tehdit etti

Arınç, eski arkadaşlarını güneş görmemiş hakikatlerle

CNN Türk’te yaptığı açıklamalar sonrasında AKP medyasının “Cübbeli Bülo” manşetleri ile hedef gösterdiği, AKP kurmaylarının eleştirdiği Arınç, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

Arınç, eski arkadaşlarını “güneş görmemiş hakikatlerle” tehdit etti   
 
CNN Türk’te yaptığı açıklamalar sonrasında AKP medyasının “Cübbeli Bülo” manşetleri ile hedef gösterdiği, AKP kurmaylarının eleştirdiği Arınç, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.
 
Bildiği ve şahit olduklarının çok azını anlattığını söyleyen Arınç, kendisine saldıranları ise “Unutulmamalıdır ki, yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha birçok hakikat gölgeleniyor” sözleri ile tehdit etti
 
Paslanmaya yüz tutan Arınç’tan gecikmeli Saray-AKP eleştirileri
AKP medyasından Arınç’a: Cüppeli Bülo’nun amacı hükümeti yıpratmak

 
Bülent Arınç, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Kimseye diyet borcum yok” ifadelerini kullanırken katıldığı televizyon programının ardından kendisine saldıranları “Unutulmamalıdır ki, yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha birçok hakikat gölgeleniyor” sözleri ile bildiklerini açıklamakla tehdit etti.
 
Bülent Arınç’ın katıldığı televizyon programında, Erdoğan’ın yok sayarak Kürt halkına karşı savaşın zeminini hazırladığı Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili olarak Erdoğan’ın mutabakattan haberi olduğunu söylemesi ve iktidara yönelik eleştiriler yapması üzerine başlayan tartışmalar büyüdü. İktidar medyası tarafından “Cübbeli Bülo” manşetleri  atılırken, AKP’nin mevcut kurmayları da Arınç’ı eleştirmiş, AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Arınç’ın 2015 yılına kadar sevabı ve günahı ile her şeye ortak olduğunu belirtmişti.
Bülent Arınç Twitter’dan yaptığı açıklama ile karşı atağa geçti, açıklamada “1987 doğumlu genç bir arkadaşımız” ifadeleri ile programın ardından “Yarabbi, sen bizleri menfaati bitince; sahibi olduğu bütün makamları borçlu olduğu yol arkadaşına sırtını dönen insanlardan muhafaza eyle” sözleri ile kendisini hedef alan Abdurrahim Boynukalın’a yanıt verdi.
 
“Kendilerine yakışanı yaptılar”
Arınç’ın açıklamasında “Program sırasında da ifade ettiğim ve doğrusu da beklediğim üzere birkaç kişi de çirkin ifadelerle sosyal medyayı kullandılar. Bunları yapanların amaçlarını, kişiliklerini ve karakterlerini çok iyi biliyorum. Onlar da kendilerine yakışanı yaptılar” ifadeleri yer aldı.
 
“Çok küçük bir bölümünü anlattım”
Arınç “Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, yaklaşık iki saat süren programda, bildiğim ve bizzat şahit olduğum olayların çok küçük bir bölümünü, en doğru şekilde anlattım” ifadeleri ile de daha anlatabileceklerini işaret ederken “Bunları neden şimdi ve neden kamuoyu önünde konuşuyorsunuz?” diye eleştirenlere ilişkin ise “Biliniz ki, hiç bir gerçek ‘Neden şimdi?’ sorusunun muhatabı değildir” dedi.

“Güneş görmemiş birçok hakikat”
Arınç kendisini hedef alan çabaların “talimatla” yapıldığını belirttiği açıklamasında “tez canlı arkadaşları” uyardı, “Unutulmamalıdır ki, yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha birçok hakikat gölgeleniyor” ifadelerini kullanarak örtük biçimde gerçekleri açıklayabileceği tehdidinde bulundu.
Arınç şu ifadeleri kullandı:
Belki de aldıkları talimatla ‘eski çınarı yıkmak’ hevesiyle manşetlerden, TV programlarından, gazete köşelerinden, sosyal medya ve diğer mecralardan şahsıma yönelik başlatılan linç kampanyası, heves sahiplerinin kursaklarında kalabilir. Zira tez canlı bazı arkadaşlarımızın iddiaları ile gerçekler arasında pamuk ipliği kadar bile bir bağ yokken bu kampanya yine size döner ve cümle alem size güler.
 
Boynukalın’a “cahil, müfteri”
Arınç Boynukalın’ın kendisine yönelik sözlerine ise “Bu iftiralara ve cehalete mecburen cevap veriyorum. Amacım elbette müfterileri muhatap almak değil. Müfterinin, üzerime sıçratmak istediği cehalet çamurundan bir hakikat heykeli yapıp, yine ona hediye etmektir niyetim. Ta ki her baktıkça cehaletinden tekrar tekrar utansın” ifadeleri ile cevap verdi.  Boynukalın’a verdiği cevap içinde kendi siyasi geçmişini anlatan Arınç “Hiçbir kişiye hiçbir diyet borcum yoktur. Ben siyaseten varlığımı, kimsenin yokluğuna ya da birilerinin var ol demesine borçlu değilim. Beni başka birileri ile karıştırıyorsunuz. Emsalleri, çevrenizde giderek çoğaldığı için beni de öyle zannettiniz. Çok yanılıyorsunuz” dedi. Erdoğan’ın olmadığı Meclis’te Meclis Başkanı olduğunu özel olarak vurgulayan Arınç aktif siyasete ise Davutoğlu’nun ricasına rağmen kendi isteği ile “ara verdiğini” belirtti.
 
“Akçeli ökçeli işler”
Arınç “akçeli ökçeli” işlerde adı geçmediği için rahat konuştuğunu belirtirken “Aksi halde; Ya altınızdaki koltuğu verenin koltuk değneği olur, ya da köşe verenin koçbaşı olursunuz” ifadelerini kullandı.
Arınç, “Milli Görüş’ten bugüne bizim siyasetimizde dava olarak isimler değil, ilkeler ve değerler vardır. Yüzünüzü isimlere çevirir ve isimleri dava edinirseniz, biliniz ki isimler fanidir ve insanlar hatadan hali değildir” ifadeleri ile Erdoğancılara gönderme yaptı.
 
“Cumhurbaşkanımızın tavrı net”
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Arınç’ın sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada”Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı net, speküle etmek art niyetliliktir. Cumhurbaşkanımızın tekrar tekrar bu tartışmanın içine çekilerek polemik konusu yapılması son derece yanlıştır” ifadelerini kullanmıştı.
 
“Arınç ve arkadaşları”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise yaptığı açıklamada “Arınç ve arkadaşları” ifadesini kullanarak açıklamaların sadece Arınç’ı bağlamadığını ima etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:
Bu milletin bağrından çıkmış bu siyaseti boğmak, köşeye sıkıştırmak ve eleştirmek için bin bir türlü hesap yapan unsurlar var. Bunların bu mücadelelerini en iyi Bülent Arınç ve arkadaşları bilir. Böyle bir süreçte kimin ne yapmak istediğinin bilindiği, AK Parti’ye, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza yönelik böyle yaklaşımların doğru olmadığını ifade ediyorum.
Sendika.Org




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı