Ankara'da İslamcılar, hilafet çağrısı yaptı

Ankara

"Demokrasi Putunuz Yok Olacak, Sizi Hayat Sahnesinden Uzaklaştıracağız"

Ankara’da İslamcılar, hilafet çağrısı yaptı
 
"Demokrasi Putunuz Yok Olacak, Sizi Hayat Sahnesinden Uzaklaştıracağız"

Ankara'da IŞİD'in örgütlenme merkezi olarak bilinen Hacıbayram Mahallesinde, Hacıbayram Camii avlusunda eylem yapan radikal İslamcılar, hilafet çağrısı yaptı, Charlie Hebdo seçkisi yayımlayan Cumhuriyet gazetesini ve Fransa'daki Birlik Yürüyüşü'ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu yuhaladı.

“Hilafet Devletinin gölgesi dünyanın üzerine düşmüştür” açıklamasını yapan grup, hilafet geri geldiğinde Peygambere dil uzatanlara hak ettikleri cevabın anında verileceğini söyledi, Cumhuriyet gazetesini ise şu sözlerle tehdit etti: “Bu ümmet demokrasiyi de, demokrasinin ardına sığınan sizin gibi sefilleri de bir gün hayat sahnesinden uzaklaştıracaktır.”
 
Eylem sırasında Tevhit bayrakları sallanırken, “Peygamber onurumuzdur,” “Resul’e hakaret ümmete hakarettir,” “Hilafet olsaydı sana hakaret edebilirler miydi ya Rasullallah?” “Kahrolsun Fransız Charlie,” “Liderimiz Muhammed yolumuz hilafet” yazılı döviz ve afişler taşındı. Basın açıklamasını yaklaşık 250 kişilik bir erkek grubu yaparken, yaklaşık 100 kadın ve çocuk belirli bir mesafeden eyleme destek verdi.
 
‘RABBİM, TEZ ZAMANDA HİLAFETİ İKRAM EYLE’
Cuma namazının ardından Hacıbayram Camii avlusunda, Köklü Değişim Dergisi ve Çağrı Der tarafından düzenlenen eylem tekbirler, salavatlar ve getirilen şahadetlerle başladı. İlahiyatçı yazar Abdullah İmamoğlu önce Kunut Duasını okudu, daha sonra son gelişmelerle ilgili temenniler hep bir ağızdan aktarıldı. Edilen duadaki, “Ey Rabbim, Peygamber Efendimizi hakaret eden kafirleri sana havale ediyoruz. Sen onları kahhar isminle kahreyle” ve “’Ey Rabbim, tez zamanda hilafeti bize ikram eyle” ifadeleri dikkati çekti.
 
Duaların ardından geçilen basın açıklamasındaysa, “Artık İslam ümmeti ayağa kalkmaktadır. Hilafet Devletinin gölgesi dünyanın üzerine düşmüştür. Hilafet geri geldiğinde Peygambere dil uzatanlara hak ettikleri cevap anında verilecektir” sözleri kullanıldı.
 
DEMOKRASİ EŞİTTİR PEYGAMBERE HAKARET
Eylemde en sert açıklamalar, 2011’de Muhammed karikatürleri yayımlayan ve geçtiğimiz hafta Yemen El Kaide’sine bağlı militanlar tarafından saldırı düzenlenen Fransız Charlie Hebdo dergisine yönelikti. Yapılan açıklamada, “Müslümanlara yönelik oyunlardan biri de Peygamberimize yönelik hiciv ve hakaret içeren karikatürlerdir. Dayatılmaya çalışılan demokrasinin özeti budur. Demokrasi, Peygambere hakareti güler yüzle karşılamanın adıdır!” ifadeleri kullanıldı.
 
CUMHURİYET'E TEHDİT: SİZİ HAYAT SAHNESİNDEN UZAKLAŞTIRACAĞIZ
Katliamın ardından tüm dünyada 6 milyon adet basılan Charlie Hebdo'dan bir karikatür seçkisi yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi bir süre yuhalandı. Açıklamada, “Peygambere hakaret edenler sadece Fransa’da yaşamıyor. Cumhuriyet, Charlie Hebdo’ya destek vermek için Efendimize hakaret içeren karikatürleri yayımlama cüretinde bulundu. Bu ülkede yaşıyorsunuz, bu ülke insanının sırtından para kazanıyorsunuz. Şunu unutmayın ki bu ümmet demokrasiyi de, demokrasinin ardına sığınan sizin gibi sefilleri de bir gün hayat sahnesinden uzaklaştıracaktır. Demokrasi putunuz yok olacak ve sizler de onun altında kalacaksınız” denildi.
 
DAVUTOĞLU'NA TEPKİ
Charie Hebdo’ya yönelik terör saldırısının ardından Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Birlik Yürüyüşü'nde, terörizme karşı diğer devlet başkanları ve başbakanlarla kol kola yürüyen Başbakan Ahmet Davutoğlu da tepkilerden payını aldı. Açıklamada Davutoğlu’na yönelik, “Onları gördünüz. Peygambere sahip çıkmadılar, bilakis karikatürleri çizenlere, destek verenlere sahip çıktılar. Ümmetin başındaki yöneticiler Müslümanların acımasız katilleriyle kol kola girip sözde teröre karşı yürüdüler” sözleri yer aldı.
 
ÖRGÜTLER EL NUSRA SEMPATİZANI
Hacıbayram Camii avlusunda düzenlenen eylemin düzenleyicilerinden olan Köklü Değişim Dergisi, Bursa’da gerçekleştirdiği bir etkinlikte, El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi için dua okutarak dikkatleri çekmişti. Eylemin diğer çağrıcısı olan Çağrı Der ise El Nusra’yı destekleyen örgütlerden biri olarak biliniyor.

(DOĞU EROĞLU- Birgün)



  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 25.3 ° / 17.8 ° Güneşli