Anıtkabir Esenler'de

Anıtkabir Esenler

Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden’in makamında kurban bayramını kutladı. Göksu birçok konuyu açıkladıktan sonra Anıtkabir'in bir maketini Cumhuriyet Meydanı'


Musa Bazın/7–24 Esenler Haber

Anıtkabir Esenler'de

Esenler Belediye Başkanı M.Teyvik Göksu CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden’in makamında kurban bayramını kutladı. Göksu birçok konuyu açıkladıktan sonra Anıtkabirin bir minisi Cumhuriyet Meydanı'na yapacaklarını söyledi.

CHP Esenler ilçe başkanlığında gerçekleşen bayramlaşmaya AKP Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İlçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partililer katıldı.

Bayramlaşma kutlamasının ardından CHP Esenler ilçe başkanı Halil Özden kentsel dönüşüm, Atatürk büstü ve Cemevi konusundaki görüşlerini ifade etti.



Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu Esenler'deki kentsel dönüşüm ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kentsel Dönüşümde Haksızlık Olursa Ağır Eleştirileri Yapacağız
Özden, “Bu dönüşüm anlattığınıza göre halkımızın yararına olacak gibi görünüyor. Biz sizlerin yaptığı doğru işleri destekleyeceğiz. Ama bilmiş olun ki halkın aleyhine olan işlerde sizlere en ağır eleştirileri yapacağız.” Özden, Belediye başkanının toplantılarda uzun konuşmasını hakkında sitem ederek “Bir de her platformda saatlerce konuşuyorsunuz. Birazda bizlere konuşma zamanı ayırırsanız iyi olur.” dedi.

10 Kasım’da Getireceğinizi Taahhüt Ettiniz
Özden bu arada Atatürk büstü ile ilgili, “Cumhuriyet Meydanı'na Cumhuriyet Bayramı öncesi getirmenizi talep etmiştik, ancak gecikmeli de olsa 10 Kasım'da getireceğinizi taahhüt ettiniz. Size teşekkür ederim." dedi.

Özden daha sonra Esenler'de yaşayan Alevi vatandaşlar Cemevi sorunu dile getirerek, “500 bin nüfus 300 bin seçmeni olan bir ilçede Alevi yurttaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri için biliyorsunuz ki Cemevine ihtiyaçları var. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Aynı zamanda da buradan gitmeden bunu yapacağınıza inanıyorum." dedi.

Anıtkabiri Esenler Meydanına getireceğiz
Göksu, “Siz bizden Atatürk büstünün Cumhuriyet Meydanı'na gelmesini talep etmiştiniz. Biz şimdi hem büstü Meydana getireceğiz, hem de büstün yanına mini bir Anıtkabir yapacağız. Yani Anıtkabir'i Esenler Meydanı'na getireceğiz." dedi.

Esenlerde Cemevi ise İnşallah
Göksu Cemevi konusunda biz özgürlüklerin savunucuyuz diyerek şöyle devam etti, “aynı zamanda Alevilik üzerine en fazla bilimsel araştırma yapanlardan biriyim. Esenler'de Cemevi ise İnşallah” dedi.




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı