Anadolu'yu Mayalayan Bunlarmı?

Anadolu

Esenler belediyesinin Ramazan etkinlikleri bir ay boyunca Anadolu’yu mayalayanların kimler olduğu Meydandaki çalışmaları tamamlayarak Esenler halkına panolarla sundu.

Anadolu’yu Mayalayan Bunlarmı?

  Esenler belediyesinin Ramazan etkinlikleri bir ay boyunca Anadolu’yu mayalayanların kimler olduğu Meydandaki çalışmaları tamamlayarak Esenler halkına panolarla sundu.

Anadolu’yu gerçek anlamda mayalayanların panoda resimlerini görmeyince vatandaşlar ve Esenler Pirsultan Abdal Dernek şube başkanı tepkilerini dile getirdiler.
 
Bazı vatandaşlar bu panoda ki resimlerin eksikliğinden şikâyet ederek şöyle konuştular.”Evet güzel Anadolu’muzu değerlerimizle buluşturan belediyemize çok şeyler borçluyuz. Bizleri bu değerlerimizle buluşturan Belediye başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendilerinin yapmış olduğu en büyük hizmetlerden birisi bizi bu Anadolu mayacıları ile buluşturmasıdır. Eksikler elbette var, unutulan birçok değerimizin resmini göremedik, olsun başka ramazanlarda onlarında bu meydanda yaşamasını arzu ediyoruz” dediler.
 

Ramazan ayı birlik beraberlik ve ibadet aydır.
Esenler Pirsultan Abdal Dernek Şube Başkanı Nadir çatar “Ramazan ayı birlik beraberlik ve ibadet aydır. Bu ayda dostluk, kardeşlik, barış ve birlik de yaşamdan örnekler yansıtılarak, ülkedeki huzura katkı sunmak hepimizin görevi olmalıdır. Toplumumuzu ötekileştirmeye ayrıştırmaya meyil vermeden etkinlikler düzenlenmelidir. Ancak görmekteyiz ki panoya asılan resimlerin içinde Anadolu’yu gerçek anlamda mayalayanların resimlerini göremedik, bu nedenle üzüntümüzü ise gizleyemedik.
 

Anadolu’yu aydınlatan bu değerlerimizin gerçekten Anadolu’muzu, Balkanları, Asya’yi ve Kuzey Afrika yi mayaladığı Teolejik bir gerçektir. Mademki Esenler belediyesi Anadolu’yu mayalayanları Esenler halkına tanıtıyor. Burada Dede Korkut, Mevlana, Pirsultan, Hacı Bektaşi veli, Yunus emre Şeyh Bedrettin ve Sarı Saltuk. Şeyh Edibali gibi insanlığa hizmet eden, toplumların bir arada kardeşçe yaşamasına ve kaynaşmasına vesile olan bu değerlerimize Esenlerde Belediyece düzenlenen Ramazan etkinliklerinde yer verilmesi gerekirdi. Tüm olumsuzluklara rağmen esenler halkının ramazan ayının ülkemize ve Esenler’e dostluk, kardeşlik ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

 

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı