Ana Muhalefet Çadırı Karıştı

Ana Muhalefet Çadırı Karıştı

Tüm Türkiye Büyük umutlarla, büyük heyecanla acaba milletin vekilleri kimlerden oluşacak diye listeleri bekledi. Tek elden hazırlanan aday listeleri heyecan ve umutları bitirdi, listeler çare bekleyenlerin üzer

Ana Muhalefet Çadırı Karıştı
Tüm Türkiye Büyük umutlarla, büyük heyecanla acaba milletin vekilleri kimlerden oluşacak diye listeleri bekledi. Tek elden hazırlanan aday listeleri heyecan ve umutları bitirdi, listeler çare bekleyenlerin üzerinde şok etkisi yarattı. Haksızlık yapıldığı duygusu, beraberinde büyük bir küskünlüğü getirdi. Herkes kendi siyasi partisinden bir çare bir kurtuluş beklerken başka bir baharla karşılaşır oldu. Yaz bekleyenler karakışın soğuğunda adeta dondu, buz kesti.
 
Ana muhalefet çadırı öyle bir karıştı ki sormayın gitsin. Parti içi iktidar olma meselesi, kan davasına dönüştü, riayet etmeyenlere, yağcılık ve yalakalık yapmayanlara diz çöktürülüşün fotoğrafı çekildi. Üretenler, çok çalışanlar elendi. CHP’de aklı kurultayda kalmış birilerinin öç almasını, ön seçimle gelenlerin gidişini seyrettik.  Bedelini emek kesimine, umut bağlayan günahsız halka ve bu ülkeye ödetecekler… CHP örgütünün sesine kulak tıkayanlar, örgütün düşüncelerini yok saydılar. Kılıçdaroğlu tek adamı eleştirirken, "ben demeyeceğiz biz diyeceğiz" söylemişti. Söylenen söz söyleyen tarafından unutuldu, Kemal Bey, ben oldu, tek adam oldu, eline aldığı sazı çaldı, eline geçirdiği kılıçla solu kesti, doğradı. Belediye başkanlarının ve birkaç dünya görüşü sağ pencereye açılan kişilerle ulu çınarı bir güzel dizayn yaptılar. Kime ve hangi akla hizmet yaptıklarını bilmeden CHP’ye ve seçimlere büyük bir darbe vurmalarının hesabı sorulur mu, sorulmaz mı bilemiyoruz.
 
Kesilen, doğrananlar, biz şahit olduğumuz öyle günler yaşadılar ki, yaşadıkları bir çırpıda silindi, unutuldu. Korkusuzca ve tüm tehlikelere karşı mücadele verdiler, AKP faşizmine söyledikleri yenilir yutulur değildi. Ya koydukları eylemleri bu listeleri yazandan başka kimler unutabilir. Onlar bir şekilde enayileştiler, onurları kırılanlar kervanına sürüklendiler. O listenin dışına atılanlar devrimci duruşları ile maden işçilerinin, hastane mağdurlarının, öğrenci eylemlerinin en ön saflarında yer aldılar. Haksız yere tutuklanan yurttaşlarımız için, basının özgürlüğü için, ülkenin geleceği ve yarınları için göğüslerini siper ederek, aktif bir duruş sergilediler. Ezilen halkın sesi ve savunucusu oldular. Onlar bugün yoklar, sol bugün yok. Sağa evirilen ve sağ şeritten gidenler var’ Zaman zaman yalpalayan ana muhalefette işler iyi gitmiyor. Sosyal demokrat düşünceyi, sol ideolojiyi bitirmenin bu kadar kolay olabileceğine inanın kimse inanmıyordu.   
 
 
Ülkenin her tarafı yangın yeri, yangın günden güne büyüyor. Hukuk olmuş hukuksuzluk, Yargı bağımlılık yapmış, AKP’leşmiş, eğitim, sağlık ticarileşmiş. Çevre talan ediliyor, esnaf kan ağlıyor, kepenkler bir bir kapanıyor, doların ateşi koca bir ülkeyi yakıyor. Yangını söndürecek kimseler olmadığı gibi herkes yangına körükle gidiyor. Meydan kalmış diktatörlere, tek adam heveslilerine, meydanda akrabalar, feodal ağalar cirit atıyor. Kurulan tezgahın kurucular kurulu ”ben yaptım, ben yaparım, sende tıpış tıpış beni seçeceksin “ diyor.
 
İnsanoğlunun doğasında, rakip gördüklerini harcamak var, ama CHP’nin harcadığı gibi kimse harcama yapmadı. Faşizmin genlerinde ise, ben anlayışı var… Solun evrenselliğinde emek var, emeğin yüceliği var.  Bugün yapılanlar haksızlık değil, ihanettir, sola, sosyalizme ihanettir, bu anlayış iktidar olmak değil, örgütlerde kırılma ve umutsuzluk yaratacak. CHP’nin bu listelerle sağdan yürüdüğünü, varlığının ise sağın karşısında sağcı alternatif yaratabilirim olduğunu görüyoruz. CHP’nin listesi sağın karşısında güçlü sol bir alternatif olacak diye düşünmüyorum.
 
Belli bir kesiminde bile heyecan yaratamayan CHP’nin listesi, AKP’nin ülkeyi getirdiği berbat çizgiyi gösteriyor. Türkiye’deki mevcut düzenin yıpranmışlığının karşısına sağcı bir gelenekle ve sağ eğilimli kadrolarla çıkmak, sağa umut bağlamaktır. AKP yıprandı, sendeliyor ama yere düşürecek olanlar ilk onbirde yoklar. Türkiye’nin ezilenleri, yoksulları, emekçileri, kadınları açısından bakarsak CHP’nin bu listeleri ve yenileri CHP’liler adına çare değil, çaresizlik olacak. AKP iktidarını CHP genel başkanının listelerinde yer vermediği sosyalist ve sol düşüncede olanlar ve emekçi halkımız sonlandıracak.

Yılgınlığı umuda dönüştürmek sola öpücük kondurmakla olur. Benim vekilim olacaksan solcu olacaksın… Güçlü bir çıkış, sağa değil sola el sallamakla gerçekleşir. İktidar CHP’ ile mi…!!!? Başka bahara İNŞALLAH…


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı