Ana Muhalefet Aranıyor

Ana Muhalefet Aranıyor

Kent Konseyi Toplantısı Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kent Konseyi Toplantısına ana muhalefet partisinden bir kişinin bile katılmadığı toplantıda Esenlerin hiçbir sorunu konuşulmadı.

Ana Muhalefet Aranıyor…

Kent Konseyi Toplantısı Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kent Konseyi Toplantısına ana muhalefet partisinden bir kişinin bile katılmadığı toplantıda Esenlerin hiçbir sorunu konuşulmadı.  

Belediye Meclis Üyesi olabilmek için istifa etmesine rağmen aday gösterilmeyen ve daha sonra 9 kişi tarafından ilçe başkanı olarak atanan İlçe başkanı ve yönetim kurulunun içe dönük çalışmaları STK’ların tepkisini çekti. Kent Konseyi toplantısında olmayan CHP’liler, bununla kalmayarak Rizeliler derneğinin Cumhuriyet meydanındaki etkinliğine katılmayarak duyarsızlık gösterdiler.  Yine Esnaf odasının düzenlediği etkinliğe davet edilmelerine rağmen buraya da katılmadılar. Her türlü etkinlikten bihaber olan bu Başkan ve yöneticiler yine özür dilediği STK’ tarafından eleştiri yağmuruna tutuldular.

Çareyi bu beceriksizlerde ararsak yanarız
CHP’li eski bir partili yaptığı açıklamada “ yüreğim yanıyor ve üzülüyorum. Benim ilçe yöneticilerim böyle olmamalı. Bunlar ne iş yaparlar. Bakınız, Kent Konseyi; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi içindir. Onun için bu toplantıda olacaksınız. Kent Konseyi kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma içindir. Onun için bu toplantıda olacaksınız. Kent konseyi saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan bir oluşumdur. Siyasi bir yapılanma olmayan bu oluşumda kentin sorunları konuşulur ve konseye sunulan projelerle sorunların çözümüne katkı sunulur. Onun için bu toplantıda olacaksınız. Ancak bizim ilçenin bırakın halkın sorunlarına çözüm aramayı buradan anladığım kadarı ile kendileri sorun olmuşlar. Çareyi bu beceriksizlerde ararsak yanarız, onun için çare biziz, çare halkın kendisidir. Alanlara çıkmayan, etkinlilerde olmayan bu arkadaşlar partimizi nasıl ve nerede temsil edecekler, halkla nasıl bütünleşecekler ve kimden oy isteyecekler merak ediyorum” dedi.

İşte CHP’lilerin olmadığı Konsey Toplantısına katılanlar. İlçe Müftüsü Halil Şekerci, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Başkan Yardımcıları Ömer Çetinkaya, Nihat Karataş, Kızılay Şube Başkanı Lütfü Kahveci, MHP ilçe Başkanı Suat Yılmaz, SP ilçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin, Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman, ESDEF Başkanı Önder Yılmaz Mengene ve bazı mahalle muhtarları ile birlikte STK’lar katıldı.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli