Amiraller Türkiye bir kez daha 15 Temmuz yaşamasın diye ikaz etti

Amiraller Türkiye bir kez daha 15 Temmuz yaşamasın diye ikaz etti

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk Tele1 canlı yayınına konuk oldu. Ertürk, Montrö’nün tartışmaya açılması ve ‘Atatürk İlke ve Devrimleri’ gündemlerine ilişkin kaleme alınan ve 103 emekli

Türker Ertürk’ün açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

Orada yazılanlardan ne doğru değil, ne yanlış? Bizim bunu tartışmamız lazım. Gayet yumuşak bir üslupla yazılmış bir metin bu. Olay darbe çağrısına gidiyor, alakası yok. Bu esasında demokratik ve anayasal bir tepki. Kendi adıma söyleyeyim; ben asker değilim, devlet görevlisi değilim, üniforma taşımıyorum. Ne yapıyorum ben? Yazarak deneyimlerimi, değerlendirmelerimi halkla paylaşıyorum. O metinde de Türkiye’ye yönelik tehditler konusunda bir değerlendirme yapılmış. Katılırsınız, katılmazsınız. Ancak buna yönelik tepkiler gayrı demokratik, gayrı anayasal.

Bize saldırılıyor ve küfrediliyor olması bile suçluluk pskolojisidir. Bu bizim haklı olduğumuzu gösteriyor. Ekmek buldu, ne yapmaya çalışıyor? Bunun üzerinden bir mağduriyet edebiyatı yapmaya çalışıyor. Buradan bir öykü yaratmaya çalışıyorlar “Darbeci, FETÖ’cüsünüz” diye. FETÖ’cü sizsiniz. Bu Türkiye bir kez daha 15 Temmuz yaşanmasın diye bir ikazdır. Halka bir tehlike haberi vermek.

Türkiye’yi 15 Temmuz darbe girişimine kim getirdi? Bu iktidar getirdi. 2013’te Pensilvanya’da cemaatin evinin önünde konuşma yaptım. Darbe hazırlığı içinde dedim, darbeyi haber verdim 2013’te. Ve o sırada iktidarın milletvekilleri el etek öpüyorlardı içeride. Darbecilere yardım ve yataklık suçundan neden soruşturma açılıyor?

Biz bu ülkede darbe olmasın istiyoruz. Biz bu ülkede tüm kurum ve kurallarıyla demokrasi işlesin istiyoruz. Demokratik bir tepki ama iktidar buradan nemalanmaya çalışıyor ve bunu istismar etmeye çalışıyor.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı