Amca dedi 600 TL'sini yedi'

Amca dedi 600 TL

Esenler’deki dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kendisini damadının akrabası olarak tanıtan bir kişi, H.U. isimli yaşlı bir amcayı dolandırdı. Dolandırıldığını anlayan H.U. ise soluğu emniyette aldı.


Değiştiği, geliştiği ve suç oranlarının en aşağıya çekildiği belirtilen Esenler’de dolandırıcılık olaylarının bir türlü önüne geçilemiyor. Yetkilerin tüm uyarılarına rağmen Esenler’deki dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi.
 
12 Kasım Perşembe günü yaşanan dolandırıcılık olayı ile ilgili yetkiler yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler;
 
“12.11.2015 günü Polis Merkezimize gelen H.U; 12.11.2015 günü saat:14.30 sıralarında Esenler Turgut Reis Mahallesi içerisinde Perşembe günleri kurulan perşembe pazarından gelirken Karaosmanoğlu caddesi üzerinde 30-35 yaşlarında 170-175 cm boylarında, 70-75 kg civarında bir şahsın ismini söyleyerek kendisine seslendiğini, şahsa baktığında plakasını ve markasını hatırlamadığı bir araçtan 'Amca gel araca bin, senin damadının akrabasıyım.' dediğini, bunun üzerinde akraba olduğunu düşünerek şahsın aracına bindiğini, daha sonra şahsın 'Amca benim paraya ihtiyacım var.' dediğini, bunun üzerine şahsa 600 TL para verdiğini ve camiye gideceği için yanından ayrılmak istediğini, ancak şahsın pazardan aldığı meyve ve sebzeleri evine bırakacağını söylediğini ve şahsa inandığını, daha sonra camiden çıkarak eve gittiğinde aldığı malzemelerin eve getirilmediğini görünce dolandırıldığını anladığını beyan etmiş olup, olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.”



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı