Ali Turan Ön Seçim Bizi İktidara Taşır'

Ali Turan Ön Seçim Bizi İktidara Taşır

Ali Turan 1974 yılında, Erzurum’un Hınıs ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini parasız yatılı bölge okullarında okuyan Turan, 1990 yılında eğitimine devam etmek için İstanbul’a taşındı. A


Ali Turan “Ön Seçim Bizi İktidara Taşır”

Ali Turan Kimdir?

Ali Turan 1974 yılında, Erzurum’un Hınıs ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini parasız yatılı bölge okullarında okuyan Turan, 1990 yılında eğitimine devam etmek için İstanbul’a taşındı. Ailesi ile birlikte Eyüp ilçesine yerleşti. Bu tarihten itibaren tekstil sektöründe işçiliğe başlarken, Eyüp ilçesi ve halkına hizmeti hiç aksatmamaya çalıştı. 1996 yılında zorluklarla kurmuş olduğu tekstil atölyesini, bugün 1000’kişiden den fazla insana istihdam sağlayarak büyük bir şirket haline getirdi. 2011 yılında kurduğu inşaat şirketi ile de Eyüp ve çevresinde kentsel dönüşüm süreci ile bölge insanının kalkınmasını sağlayacak birçok projeler üretti.

Vatani görevini 1999 yılında yerine getirdikten sonra 2003 yılında yaptığı evlilikten iki kız çocuğu babası olan Ali Turan, 1999 yılından itibaren pek çok sivil toplum örgütünde aktif görevler aldı ve yöneticilik yaptı. Çoğulcu demokrasi ve elbirliğiyle kalkınma için yoğun çaba harcadı. 2003 yılında katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi için 2004-2009 Eyüp Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı. 2005-2007 yılları arasında parti yönetiminin çeşitli kademelerinde görevler aldıktan sonra, 2011 yılında CHP Eyüp İlçe Başkanlığı yaptı.

Bu görevleri esnasında parti kadrolarının gençleşme sürecine ve kadın kollarına önem verdi. Bu süreçte kadın kolları ve gençlik kollarının daha aktif çalışmasına önem verdi. Teknolojinin yoğun olarak kullanımına, bireysel özgürlüklere, Türkiye’nin eğitim ve üretime yönelik projeler üretmeye önem veren Turan, “hayatımın coğrafyası” dediği ve çok önem verdiği Eyüp ve İstanbul halkına hizmeti her koşul altında en önemli amaç olarak gördü.

İstanbul 2. Bölge M. Vekili A.Adayı Ali Turan; 2015 Genel seçimlerinde 2. Bölge Milletvekili A.Adayı Ali Turan, Parti tabanımız kendi adayını kendisi belirlemelidir. Ön seçim partimizi iktidara taşır.” dedi


2015 Genel seçimleri hakkında açıklamalarda bulunan Turan, Genel Seçimler öncesi CHP’de mutlaka ön seçim yapılması gerektiğini vurguladı.  Turan, “Parti tabanımız kendi adayını kendisi belirlemelidir. Ön seçim, parti tabanında ciddi bir heyecan ve hareket yaratır.  Partimize dinamizm katar. Buda partimizi bizi iktidara taşır. Parti karar organlarının milletvekili adaylarının nasıl belirleneceğini bir an önce açıklaması gerekiyor. Bu seçim yine çekişmelerle, kısır döngülerle geçmemeli ve adaylar ön seçimle belirlenmelidir.” diye konuştu.

Turan, “Vekil Olursam Maaşımın Büyük Kısmını İlçe Örgütlerine Dağıtacağım”
Turan, “ Şayet Millet Vekili olursam, Vekillik maaşımın büyük kısmını dönüşümlü olarak İlçe örgütlerinin Gençlik ve kadın kollarına destek amaçlı kullanacağım. Bunu da noter huzurunda taahhüt edeceğim.” dedi.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli