Aleviler, 'Madımak utanç müzesi olsun' diyecek

Aleviler,

Aleviler, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşanan katliamı lanetlemek ve Sivas Davası'nın zaman aşımına uğramasını protesto etmek amacıyla 2 Temmuz'da Madımak önünde buluşacak ve "Madımak utanç müzesi oldun" diyecek


Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber

Aleviler, 'Madımak utanç müzesi olsun' diyecek

Aleviler, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşanan katliamı lanetlemek ve Sivas Davası'nın zaman aşımına uğramasını protesto etmek amacıyla 2 Temmuz'da Madımak önünde buluşacak ve "Madımak utanç müzesi oldun" diyecek.


Ankara- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, içlerinde edebiyatçı, şair, müzisyen ve milletvekillerinin de bulunduğu aydın ve sanatçıların "Madımak'ın utanç müzesi" yapılması için başlattıkları imza kampanyasına katılım hızla çoğalıyor.

                           

Kampanya, aynı zamanda 19. yılında Madımak katliamını lanetlemek ve Sivas Davası'nın zaman aşımına uğratılmasını protesto etmek için düzenleniyor. Kampanyaya katılanlar 2 Temmuz'da Madımak Oteli'nin önünde buluşup insanlığa karşı işlenmiş suçların zaman aşımına uğramayacağını haykırmak için sözleşirken, aynı zamanda "Madımak utanç müzesi olsun" talebi dile getirilecek.
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli