Alevi Canlar Hızır Lokmasında Buluştu

Alevi Canlar Hızır Lokmasında Buluştu

Esenler Pir Sultan Aptal Kültür Derneği, bu sene vermiş olduğu Hızır lokmasında, Esenler halkının yoğun katılımı ile birlikte dernek merkezinde gerçekleşti.




Alevi Canlar Hızır Lokmasında Buluştu

Esenler Pir Sultan Aptal Kültür Derneği bu sene vermiş olduğu Hızır lokmasında,  Esenler halkının yoğun katılımı ile birlikte dernek merkezinde gerçekleşti. 

Hızır lokmasına katılım yoğundu. Esenler'deki siyasi parti temsilcileri yanı sıra sivil toplum örgüt kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Esenler Pir Sultan Derneği Başkan ve yöneticileri verdikleri Hızır yemeğinde katılımın yoğun olması nedeniyle misafirlerini ağırlamakta sıkıntı çektiler.

Hızır yemeğinde kısa bir konuşma yapan Pir sultan Derneği Başkan Nadir Çatar, “Bugün burada yoğun bir katılım olduğunun görmekteyim, yıllarca ibadetlerimizi özgürce yapamamanın sıkıntısını çekiyoruz cem evlerimizin ibadethane statüsüne alınması için sonuna kadar mücadele edeceğiz bu bizim halklı talebimizdir. Biz devletken tüp yurttaşlarımıza eşit yaklaşmasını ve özgürlükler önündeki engelleri kaldırmasını istiyoruz. Yıllarca alevi yurttaşlarımız yok sayılmış, ötekileştirilmiş ve kendi İnallarını özgürce yaşamaları devlet eliyle engellenmiştir. Artık buna dur demenin zamanı gelmiştir” dedi.


Çatar, “Her zamankiden çok bugün örgütlenmeye ihtiyacımız var çünkü bizler ötekileştirilip yok sayılma ve baskı politikalarıyla sindirilmek isteniyoruz. Siz sevgili canlar sorunlarımızı birlikte çözeceğimiz ve tartışacağımız aynı zamanda cemlerimizi yapacağımız bu mekânların ayakta durması için birlik olmamız gerekiyor. Bu birlikteliğin devam etmesi için birkaç kişinin yapmış olduğu katkılardan ziyade hepimizin küçükte olsa yapacağı katkılarla bu birlikteliğin daha sağlıklı olacağı düşüncecideyim.


Gençlerimiz ve kadınlarımızın cemlerimize daha örgütlü gelerek komisyonlarını kurmaları gerekmektedir. Çünkü aydınlık yarınların demi natı gençlerimiz ve kadınlarımızdır. Bugün ülkemizin karanlığa sürüklenmesi açıkça ortadadır. Bizler örgütlü olursak iktidarların yanlışlarına dur diyebiliriz. Bizler yerel yönetimlerden hakkımız olamayan hiç bir şey istemedik. Bu gün burada istediğimiz bir cemevi dır buda bizim haklı talebimizdir.”
 



 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı