Alevi Canlar, Göksu'ya İnanmıyoruz'

Alevi Canlar, Göksu

PSAKD Esenler Şubesi 13. Olağan Genel Kurulu’nda Alevi Canlar “iki tavan arasına sıkışmış bir yerde kongremizi yapıyoruz ve bizleri yok sayanları bizde yok sayarız. Bu yaşadıklarımız yönetenlerin ayıbıdır” dediler.

PSAKD Esenler Şubesi üyesi Seyfettin Derman, “Esenler’de yaşayan aleviler olarak yıllardan beri haklı talebimiz olan bir cemevi için mücadele veriyoruz. Bakınız bazı ilçelerde alevi yurttaşlarımız cemevlerine kavuşuşmuşsa verdikleri mücadele ile kavuşmuşlar. Onun için bizlerde mücadelemize devam edeceğiz, bu bizim haklı talebimizdir.

“GÖKSU’YA HİÇBİR ZAMAN İNANMADIM BUNDAN SONRADA İNANMAYACAĞIM”



Esenler belediye başkanı bizler söz verdi ama sözünün gereğini yerine getirmedi, çünkü samimi değiller… Yerel seçimler öncesinde Esenler’de üç alevi kurumuna söz verdi ama geldiğimiz noktada verdiği sözünü yerine getirmediği gibi bizleri kandırdığını zannediyor. Spor salonunda şov yaptı hava attı, ben kendilerine hiçbir zaman inanmadım bundan sonrada inanmayacağım. İnsanların manevi duyguları ile dalga geçiyorlar ve dini inançlar üzerinden siyaset yaparak oy devşirmek istiyorlar. Bizleri yok saymak insanlık suçudur ve en aşağılık bir anlayıştır.

“ESENLERİ AYNI ZİHNİYET OLARAK YILLARCA ADALETSİZ BİR ŞEKİLDE YÖNETTİNİZ”
Esenler Belediye Başkanı  STK’lara bir EKM’de yemek verdi ve orada “bana bir atım yaklaşana ben on atım yaklaşırım” dedi bende kendisine diyorum sizlere aleviler çok çok atım yaklaştı ama sizler bizleri yok saydınız, sizler Alevileri ötekileştirdiniz. Yıllarca Esenleri aynı zihniyet olarak adaletsiz bir şekilde yönettiniz. Adaletli olsaydınız bugün bu sorun olmazdı ve aleviler ibadetlerini özgürce yapacakları bir yerleri olurdu. Bizler sizlerden sadaka istemiyoruz, verdiğimiz vergilerin karşılığında ibadetimizi özgürce yapmak için haklı talebimiz olan ve sizlerinde görevi oklan cemevini yapmaktır.

 “SİZ KİMİN MECLİS ÜYESİSİNİZ, KİMİ TEMSİL EDİYORSUNUZ
Bizler cemevi talebimizi her ortamda dile getireceğiz, bu mücadelemiz onur mücadelemizdir. Bu haklı mücadelemizi en üst noktaya taşıyacağız. Esenler belediye meclisinde bulunan ve görevini yapmayan CHP Meclis üyelerine de tepkiliyiz. Bizleri sorunlarını her meclis toplantısında gündeme getirmek gibi bir sorumlulukları var. Kendilerini uyarıyoruz bizlerin sorunlarına eğilmeyenlere elbette söyleyecek sözümüz olacak, soracağımız hesap olacak. Bakınız G     öksu İBB’de Alevileri yok sayan bir anlayışta konuşuyor ama Esenler meclisinde bu arkadaşlar bir kelime konuşmuyor. Biz onlara diyoruz “siz kimin meclis üyesisiniz, kimi temsil ediyorsunuz” diyerek konuşmasının sonunda PSAKD Esenler Şubesi kongresinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli