Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Öğrencileri Prag'da

Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Öğrencileri Prag

Hayat boyu Öğrenme Programı, Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi öğrencileri bilgisayarlı saç ve makyaj tasarımı eğitimi almak için Prag

Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Öğrencileri Prag’da

Hayat boyu Öğrenme Programı, Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi öğrencileri bilgisayarlı saç ve makyaj tasarımı eğitimi almak için Prag’a gitti.

Bilgisayarlı saç ve makyaj tasarımı Projesine Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Lokman Olmuş, Müdür Yardımcısı Aylin Ekşioğlu, Proje Koordinatörü Sinan Girgin ile Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı öğrencileri Aslı Akyürek, Fadime Satıcı, Seval Yaka, Burcu Balli, Arzu Barış, Tuğçe Bulut, Rümeysa Genç, Ebru Ev, Büşra Öztürk, Tuğba Akbal, Özgenur Altun, Gülümser Özata, Sevgi Erkol ve Nazlıcan Siyahtaş Katıldı.

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri öğretmeni Sinan Girgin tarafından hazırlanan proje kapsamında Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Litvanya ile işbirliği içinde çalışılacak. Projenin ilk aşaması 06 – 27 Nisan 2013 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da Gerçekleşti.

Bilgisayarlı saç ve makyaj tasarımı yoluyla, saç ve makyaj yapımı öncesi, yapılacak olan tasarımların kişilerde nasıl durduğu, Uygulamanın yapıldığı kuaför salonuna gelen müşteriler, istenilen saç şekli, rengi ve makyaj tasarımlarını önceden kendi fotoğrafları üzerinde görebilecek. Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti’nde bu uygulamaların yürütülüşünü izleyecek ve bunları Türkiye’ye taşıyacak olan öğrenciler sektöre büyük katkı sağlayacak.

Okul müdürü Lokman Olmuş, bu projenin kendi okulları için ilk uluslararası proje olduğunu, projenin öğretmen ve öğrencilere çok büyük katkılar sunacağına inandığını söyledi. Projeyle giden öğrencilerin istihdamları noktasında da projenin faydalı olmasını beklediklerini belirtti.

Prag Büyükelçisi Cihat Erginay Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi okulu ekibini yalnız bırakmayarak Prag’da bulunan meslek lisesi müdürleri ile Bitlis Valisi Veysel YurdakuL, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Kars Valisi Eyüp Tepe ‘yi birlikte ağırlamıştır.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli