Akyüzlü-CHP: Tüm darbelere karşıdır'

Akyüzlü-CHP: Tüm darbelere karşıdır

CHP Esenler İlçe Başkan yardımcısı Alikemal Akyüzlü, darbe girişimine kalkışan “FETÖ”örgütüne ve destekçilerine tepki göstererek, ülkede sahneye konan darbe girişimi karşısın

Akyüzlü-CHP: “Tüm darbelere karşıdır”

 CHP Esenler İlçe Başkan yardımcısı Alikemal Akyüzlü, darbe girişimine kalkışan “FETÖ”örgütüne ve destekçilerine tepki göstererek, ülkede sahneye konan darbe girişimi karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı durduklarını söyledi.
 
Akyüzlü, “15 Temmuz akşamı hepimizde travmalar yaratan darbe girişimi halkımızın ağır bedeller ödemesi ve sokaklara çıkması ile bastırılmıştır. Darbe girişimi sırasında Ankara’da bulunan milletvekillerimiz darbeye karşı kararlı duruşumuzu orada da sergilemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu cumhuriyeti bizler kurduk ve koruma görevini de üstlenen bizleriz,’ ASKERİ DARBELERE DE KARŞIYIZ, SİVİL DARBELERE DE KARŞIYIZ! GERİCİLİĞE VE DİKTAYA DA KARŞIYIZ. LAİK CUMHURİYET VE PARLAMENTER DEMOKRASİDEN ÖDÜN VERMEYİZ!’ Bu girişim halkımıza, Cumhuriyetimize ve demokrasimize yapılmış bir saldırıdır. Yapılan bu alçakça girişimden en büyük zararı emekçi halkımız çekmiştir. CHP örgütleri ile bugüne kadar demokrasiyi geliştirmek, derinleştirmek için ağır bedeller ödemiştir. Bundan sonra da Laik Cumhuriyetimizin değerlerinin korunması ve demokrasimizin var olması  için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler laik cumhuriyetimize karşı yapılan her türlü müdahaleye karşı dik ve kararlı şekilde durmaya devam edeceğiz. Bu kaotik ortamda olası provokasyonlara veya terörist olaylara karşı dikkatli olunması sağduyulu hareket edilmesi herkesin görevi ve sorumluluğudur.”
 
“Askeri darbe girişiminin, camilerde okunan ve halk üzerinde daha ağır bir diktatörlüğe varacak olan çağrılara dönüşmesiyle yeni bir kaotik ortam yaratılmak istenmektedir. Meydanlara çıkan halkımız darbe karşıtı çıkmayanlar ise darbeci gibi bir algı yaratılmak istenmektedir. Halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Bu girişimi oya çevirmeye niyetli olanların bu düşüncelerinden vazgeçerek birlik ve beraberlik ortamını yaratmalarını bekliyoruz. Bir an önce ülkenin normalleşerek darbe girişiminde bulunanların ve arkasında kim varsa, kimler tarafından beslenip büyütüldüyseler yargılanarak gerekli cezaları almalarını bekliyoruz.
 
Yaşadığımız bu olağanüstü koşullarda iktidar, muhalefet, tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, anayasal güçler ve yurttaşlarımıza düşen görev  sağduyulu hareket ederek, hiç kimseye ötekileştirmeden  demokrasi, hukuk ilkeleri dahilinde kalarak toplumsal barış ve huzura katkıda bulunmaktır.
 
Çağdaş, demokratik, laik Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sonuna kadar bağlı olan bizler, nereden gelirse gelsin her türlü darbe ve darbe girişimine karşı olduğumuzu; demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerine ve parlamenter sisteme sonuna kadar sahip çıkacağımızı bildiririz” dedi.

“Bir daha bu ve benzeri girişimler yaşanmaması dileğiyle yaşamını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı ve  yaralılara acil şifalar diliyoruz”.