Akşener ve TKH Kanal İstanbul'un ÇED Raporu'na İtiraz Etti

Akşener ve TKH Kanal İstanbul

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz dilekçesi verdi. Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Kanal İstanbul projesinin bir dayatma, yağma ve rant projesi olduğu ve deprem ve afet risk

Akşener, "Madem çaldığım düdük diyorsunuz, İstanbullular da her ilçede 2-3 bin kişilik sıralara girip bireysel haklarını kullanır. Ben de bu hakkımı kullanmak için buradayım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'na itiraz dilekçesi vermek için partililer ve vatandaşlarla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gitti.


Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akşener, Kanal İstanbul'un 8 yıldır bekletilen bir proje olduğunu belirterek, neden bugün gündeme geldiğinin sorgulanması gerektiğini söyledi.
Bilim insanlarının deprem, Marmara Denizi, İstanbul'un nüfusu açısından itiraz ettiklerini dile getiren Akşener, "Daha ilginci askerler güvenlik açısından itiraz ediyor. Bu konunun uzmanı herkes itiraz ediyor. Fakat iktidar tartışmaya kapalı, bilgilenmeye kapalı. İnatlaşarak 'İlla da bu işi yapacağız.' diye yola çıktılar. 16 milyon İstanbullunun çakılacak her çivide hakkı var. Dolayısıyla madem bizimle konuşmuyorsunuz, madem bizi dinlemiyorsunuz, madem çaldığım düdük diyorsunuz, İstanbullular da her ilçede 2-3 bin kişilik sıralara girip bireysel haklarını kullanır. Ben de bu hakkımı kullanmak için buradayım." diye konuştu.
Türkiye'de ekonomik bir yıkım olduğunu öne süren Akşener, geçiş garantili yap-işlet-devret modeli ile vatandaşların proje için borçlanacağını ifade etti. 

Meral Akşener, haklı tepkilerini göstermek için dilekçe verdiklerini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbulluların tavrını görerek sağduyusu ve gerçekçiliği ile projeyi rafa kaldırmasını umut ettiklerini kaydetti.

TKH: KANAL İSTANBUL’A İTİRAZ EDİN, DİLEKÇE VERİN!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) açıklamasında Kanal İstanbul projesinin bir dayatma, yağma ve rant projesi olduğu ve deprem ve afet riskini artıracağı, ayrıca ülke güvenliğini ilgilendirdiği uyarısında bulunuldu.
“Kanal İstanbul’a itiraz edin, dilekçe verin!” açıklamasının ardından sloganlar atan TKH’lılar eylem çağrısında bulundular.
AÇIKLAMA ŞÖYLE: “Kanal İstanbul projesi bir dayatma olarak karşımızda. Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) raporu yayınlandı ve askıya çıkarıldı.
İstanbul’un yağmalanmasına hayır diyorsan,
Rant projesine itiraz ediyorsan,

İstanbul’un bir kez daha betona gömülmesine artık yeter diyorsan,
Deprem ve afet riskinin artmasına hayır diyorsan,
İstanbul ormanlarının, su havzalarının, su kaynaklarının ve tarım alanlarının yok olmasına dur diyorsan,
Ülkenin güvenliğini ilgilendiren bu projeye karşı çıkıyorsan,
Hazırlanan ÇED raporuna itiraz dilekçeni ver!
Partimiz, İstanbul emekçilerini, TMMOB tarafından hazırlanan ÇED raporuna itiraz dilekçelerini vermeye çağırıyor!
Sessiz kalma, bu dayatmaya ve yağmaya izin verme!
Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, bir yağma ve rant projesi olan Kanal İstanbul’a “Hayır” demek ve itiraz dilekçelerini iletmek üzere tüm halkımızı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün İstanbul Beşiktaş’taki binasına davet ediyoruz”  

 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli