Tarih: 03.03.2020 11:42

Akp'li Çetinkaya ve Gökçebaş Kemal'le Yine Kafa Buldu

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Partinin sığınmacısı, CHP’nin kadrolu meclis üyesi Müfteri Kemal Şahin’in, yine birileri eline bir kağıt parçası tutuşturdu ve “al bunu belediye meclisini soru önergesi olarak ver” dediler. Şahin’de öyle yaptı. Şahin, önergede ne yazıldığını bilmediği ve önergeyi okumadığı için mecliste AKP’liler tarafından komik duruma düşürüldü. Şahin ve masa arkadaşları olan İyi partililer AKP Meclis üyelerinin bu davranışlarına tek kelime bile edemediler, suspus oldular.

“ŞAHİN’İ VE ÖNERGESİNİ DİKKATE ALMIYORUZ”
Şahin, “Toplumsal cinsiyet eşitliği” komisyonu kurulması için soru önergesi verdi.  Şahin’in AKP’liler tarafından dikkate alınmayan soru önergesinde “Kadın sığınma evleri ve kadınlara karşı toplumda cinsiyet ayrımcılığına karşı işlenen suçlar ve sorunların çözümü için bir komisyon kurulması öngörülüyordu”   


“ÖNERGE VERMEYİ BİLE ÖĞRENEMEMİŞ”
AKP Belediye başkan yardımcılarından Ömer Çetinkaya ve Osman Gökçebaş, verilen soru önergesine “bu soru önergesi değil, bir demenni mektubudur. Soru önergesinde soru sorulur. Bu arkadaş iki dönemdir meclis üyesi ama önerge vermeyi bile öğrenememiş. Bizim kültür, saat ve aile komisyonumuz var. Bu arkadaşımız bunlardan haberi olmadığı için verdiği önergeyi dikkate almıyoruz” dediler.

“CHP’NİN ESENLER BELEDİYESİNDE BİR BAYAN MECLİS ÜYESİ YOK!”
 Esenler Belediye B.Ş.K. Yardımcısı Osman Gökçebaş, “aslında bu arkadaşa cevap vermeye gerek yok. Okuyup da okuduğunu anlamayan bu arkadaşımız, “kadınlarımızın güçlendirilmesini, toplum içinde daha çok söz sahibi olmalarını dile getirmek için bir temennide bulunmak istemiş. Ama biz bu söylemlerin daha fazlasını yapan partiyiz. Kendileri belediyemizde ne kadar kadın çalışanımız olduğunu merak edip sormamış. Kadınlarımıza dönük yaptığımız faaliyetlerden bihaber. Kendisinin söylediklerini biz dikkate almıyoruz. Kendisi geçen dönem meclis üyesi, bu dönemde meclis üyesi ama mecliste CHP’nin bir bayan meclis üyesi olmadığının farkında bile değil. Kendileri mademki o kadar kadın haklarından söz ediyor görevinden feragat etsin, yerine bir kadın arkadaşına bıraksın bizde söylediklerine itibar edelim. Bakın TBMM’ ye en çok bayan vekil bizde, İstanbul ikinci bölgede bir kadın vekil bile seçemeyenler kadın haklarından söz edemezler, bize bu konuda kelime edemezler” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —