Tarih: 18.06.2012 16:02

Akın Var Akın Güneşe Akın!

Facebook Twitter Linked-in

7-24EsenlerHaber/HaberMerkezi

CHP Esenler Gençlik Örgütü Başkanı Ozan Işık ile yerelden genele bir çok konuda enine boyuna söyleşi yaptık.
 
“Esenler’de AKP’yi söylemlerimizle sarsıp eylemlerimizle yıkacağız.”
 
Bir dönem iki tane sosyal demokrat belediye başkan adayının yarıştığı Esenlerde uzun süredir iktidara gelemeyen CHPnin artık esenlerde bu makus kadere dur deme zamanı gelmiştir. CHPnin bu denli uzun süre iktidar olamaması ve  başarıyı yakalayamamış olması Esenlerin değişen sosyo-ekonomik ve kültürel yapısıdır, bununla birlikte uzun yıllar partimizin üzerinde bulunan ölü toprağıdır; ancak bu dönem yeni yönetim, yeni gençlik ve yeni kadın kolu yapısı ile ölü toprağını üzerimizden atıp, Esenler’de partimizi seçimlerde alternatif hâle getireceğiz. Bu işi de partinin emektarı olan Gençlik Örgütü başaracak ve herkes buna şahit olacaktır. Esenler’de gençlik adına planlarımız hem teoride hem de pratikte bilinçli genç arkadaşlar yaratmak olacaktır. Fizik kurallarında rezonans adı verilen titreşim hareketi vardır. Bu hareket öylesine güçlüdür ki bir asker taburunun ayak hareketleri ile köprüyü nasıl yıkmışsa. İşte bizde CHP Esenler Gençlik Örgütü olarak Esenler’de AKP’yi söylemlerimizle sarsıp eylemlerimizle yıkacağız.

 
“Kongreler değişen yeni CHP’nin gençlik ve kadına verdiği değerin somut bir göstergesidir.”
 
Partimizin değişen yapısı gençliği de kongrelere götürdü. CHP’de uzun süredir gençlik ve kadın kongreleri yapılmıyordu. Bu kongreler değişen yeni CHP’nin gençlik ve kadına verdiği değerin somut bir göstergesidir ve bu partimiz adına çok önemlidir. Umuyoruz ki, bundan sonraki süreçlerde de kongreler devam edecektir ve bundan sonra ki kongrelere CHP Esenler’in teoride ve pratikte örgütlenmiş olduğu gençlik örgütü damga vuracaktır.

 


“CHP 90 yıllık bir çınardır ve gençlik örgütünün yeni yapılanması ile hayatın her alanında düzenin insanlara dayattıklarına karşı onurlu mücadele verecektir.”
 
 
CHP’nin bütün gençlik örgütleri ‘Parasız Eğitim İstiyoruz’ pankartı açan Ferhat ve Berna’nın, Poşu taktığı için 11 yıl hapse mahkûm edilen Cihan’ın, siyasi suçlardan yargılanan üniversite gençliğinin, Hopa’da dereler için mücadele eden, eğitim emekçisi Metin öğretmenin yanında olmuştur. Bu bozuk çarkı eleştiren ve bu anlamda eylem yapan CHP’nin yeni gençlik yapılanmasıdır. CHP Esenler Gençlik Örgütü olarak bizler de AKP’yi değil, düzenin ta kendisini hedef alıyoruz. Çünkü 12 Eylül darbesinden beri bu tür faşizan uygulamaları gerçekleştiren siyasi partiler gördük ve siyasi arenadan tabela partisi olarak çıktıklarına şahit olduk. Buna karşın CHP 90 yıllık bir çınardır ve gençlik örgütünün yeni yapılanması ile hayatın her alanında düzenin insanlara dayattıklarına karşı mücadele edecektir.

 
“Ey genç arkadaşım! Siyasetle ilgileneceksin, ilgilenmelisin!”
 
Esenlerde ilk hedefimiz örgütlü lise ve üniversite gençliği oluşturmak olacaktır. Bununla beraber genç yaşta emek hayatının içerisine giren arkadaşlarımızı da kadrolarımıza dâhil ederek mücadeleyi daha güçlü hale getirmek olacaktır. Genç arkadaşlarımı partiye davet ettiğimde aldığım cevap ‘ben siyaset ile ilgilenmiyorum’ biraz bu cevabın özüne inelim. 12 Eylül faşist darbesi insanları öylesine apolitize etmiş ki insanlarda çocuklarına siyaseti kötü bir kavram olarak empoze etmişler. Demek istediğim şudur. Bana verilen o cevap genç arkadaşımın değil, ailesinin cevabıdır. Ey genç arkadaşım! Soluduğun havanın miktarını, ödediğin harcı, sınava girmek için ödemek zorunda olduğun parayı v.b. siyaset kurumu belirliyorsa sen siyasetle ilgileneceksin, ilgilenmelisin! Bu anlamda Esenler’de yaşayan bütün genç arkadaşlarımı CHP saflarında örgütlü mücadeleye davet ediyorum. Son sözlerimi ise ‘Usta’dan birkaç dize ile bitirmek istiyorum.
 
Akın var akın! Güneşe akın!
Güneşi zapt edeceğiz!
Güneşin Zaptı yakın!





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —