Akillere Bayrampaşa'da Tepki Vardı

Akillere Bayrampaşa

Akil adamlar Bayrampaşa Belediye konferans salonunda içeriğini bilmedikleri barışı anlatmaya çalıştılar




Akillere Bayrampaşa’da Tepki Vardı
 Akil adamlar Bayrampaşa Belediye konferans salonunda içeriğini bilmedikleri barışı anlatmaya çalıştılar.
 
Anadolu konferansı adı altında akiller Marmara gurubu Türkiye’nin gündemine oturan barışı anlatmak için Bayrampaşa’ya geldiler. Gurubu oluşturan Hülya Koçyiğit, Deniz Ülke Arıboğan, Levent Korkut, Mustafa Armağan’dan oluşmaktaydı. Kendilerini davet eden dernekler geçmişleri ile AKP’nin destekçileriydi.
 
Halk dinlemeye değil bir şeyleri anlatmaya ihtiyaç duyuyor.
Toplantını açılış konuşmasını Van dernekler Federasyonunu temsilen Yusuf Tuncil yaptı. Ardından heyet adına ilk konuşmayı yapan Arıboğan “kendimizi ifade etmeye çalamayacağız, sizlerin görüşlerine başvuracağız. Biz başlangıçta ne yapacağımızı bilmiyorduk barışı anlatmağımızı zannetmiştik. Ancak gördük ki halk dinlemeye değil bir şeyleri anlatmaya ihtiyaç duyuyor. Biz sözün Egemenliğinde yanayız, dertleşme ortamı yarattık aslında barış o kadar kolay sağlanmaz.



Kimimiz üniter devlet kimimiz ise federasyondan yana ola bilir

Barış her ortam için olmalı, adaletin demokrasinin var olması barışın temelidir. Kimimiz üniter devlet kimimiz ise federasyondan yana ola bilir. Endişelerimiz var kaybettiğimiz çok şey var şimdi kaybettiklerimizin yasını tutma zamanı değil, şimdi demokratik bir toplum yaratmanın zamanıdır ortak paydalarda buluşmalıyız. Bizleri var eden değerlerimiz. Bizleri bir arada tutan bağlarımızı farklılıklarımızı koruyarak bir hedef belirlemeliyiz”ifad3elerinde bulundular.
Hesap sormayarak neyin barışını yapacaksınız
Söz alan vatandaşlar bir kısmı olum bir kısmı olumsuz tepkiliydiler bir vatandaş”Bizde analar ağlamasın diyoruz 1Mayısta insanları alanlarda nasıl gazladılar copladılar gördünüz mü? Hangi pazarlıklar yapıldı bize açıklamanız lazım PKK’ lı teröristlere bu ülkenin geleceğini heba ettiniz ocakları söndürdünüz. Hesap sormayarak neyin barışını yapacaksınız” dedi.
 


1Mayıs emekçilerin bayramına tahammül edemiyorsunuz
Başka bir vatandaş ise “Bu salonda 100-150 kişinin barışını sağlayamadınız siz barış değil ötekileştirme yaratırsınız.1Mayıs emekçilerin bayramına tahammül edemiyorsunuz demokrasinin olmadığı yerde barışta söz edebilir misiniz. Kürt kardeşlerime seslenmek istiyorum kandırıyorsunuz toprak ağalığı devam ettiği süre içinde barışta söz edemezsiniz. Emperyalistlerin ve ABD’nim çizdiği yol haritası barış değil ayrıştırma getirir. Bu salonda kaç taneniz yaşasın halkların kardeşliğine tahammül edebilir sorun sistem sorunudur, Anayasa sorunudur katılımcı demokratik sivil bir Anayasa olmasa barışta olmaz”dedi.
 
İçeri de eleştiriler devam ederken dışarıda ide içeri alınmayanların tepkileri ve sloganları devam ediyordu.

 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli