Ağaç AŞ işçilerinin Dostu CHP Esenler ilçe Başkanı

Ağaç AŞ işçilerinin  Dostu CHP Esenler ilçe Başkanı

Edindiğimiz bilgilere göre, CHP Esenler İlçe Başkanı Ütebay İBB Yenikapı şantiyesinde imza kampanyasını başlatmak için işçileri örgütlediği yönünde. Her zaman işçi haklarını savunan

Düşük ücretler ve kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem yapan işçiler CHP İstanbul il binası önünde toplandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Yenikapı şantiyesi Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’de çalışan işçilerden üçü işten çıkartıldı.

Durumu protesto eden ve arkadaşlarına destek olmak için bir araya gelen işçiler “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde CHP İstanbul il binası önünde buluşarak eylem yaptı.

soL’un edindiği bilgilere göre, DİSK’in örgütlenme sürecinin devam ettiği işyerinde daha önce imza toplanması sonucunda Yenikapı şantiyesinde bir basın açıklaması yapıldı. Yöneticinin basın açıklamasına izin vermemesi üzerine ortaya çıkan gerilim sonucunda ise 3 sendikalı işçi işten çıkartıldı.

Uzun süredir hak gasplarının olduğu konuşulan ve çok düşük ücretlerle çalıştırılan işçilerin olduğu İBB’ye bağlı şantiyede şu an 3 bine yakın işçinin çalıştığı öğrenildi. İşçilerin 6 aylık sözleşmelerle işe alındığı, sözleşmelerin uzatıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

“İlk başta 130 işçiyi attılar; aralarında engelli ve sakat işçi de var…”

Öte yandan CHP İstanbul il binası önünde bir konuşma yapan DİSK Birleşik Tarım Orman Sendikası (BTO-SEN) Genel Başkan Danışmanı Şeref Özcan’ın yaptığı konuşma şu şekilde:

 

Arkadaşlarımız üzerinde baskı uygulandı. İlk başta 130 işçiyi sebepsiz attılar. Engelli, sakat işçiyi işten attılar. Hiçbirisi ses çıkarmadı. Şimdi biz  kurbanlık koyun gibi bekleyeceğiz ve ne zaman bizim başımız da o satırın altına yatacak diye… Ya da buna çözüm bulacağız. Buraya gelmemizin amacı eylem yapmak, CHP’yi protesto etmek ya da basın açıklaması yapmak değil. Biliyoruz ki buradaki arkadaşlarımızın çoğu CHP’li, CHP gönüllüsü, emektarı. İstanbul’u CHP’ye kazandıranların önemli bir kısmı da burada…

Diyoruz ki gelin bizle konuşun.  Neden CHP’liler hakarete uğruyor, Alevilere küfrediliyor? Niçin hırsızlar korunuyor, tacizciler korunuyor? Gece gündüz çalışan, İmamoğlu gelecek diye yolunu gözleyen işçiler işten atılıyor? Bunun yanıtını bekliyoruz. Ne zaman bu yanıtı bize verirler, derler ki aslında bir ittifak yok. Biz orayı İYİP’e verdik, İYİP içinde AKP’li mühendislere devrettik, bizle ilgisi yok. Başınıza ne gelirse katlanın derler, o zaman biz de yolumuzu çizeriz.

Direnen işçi İBB işçisiyse ona destek yok mu?”

 
 

Ancak burada CHP yönetimi buradaki emekçi arkadaşlara açıklama yapana kadar burada oturup bekleyeceğiz. Ne kadar dayanacaklar? Dün Migros işçisine CHP vekilleri gitti. Buraya ne zaman gelecekler? İl başkanı gerektiğinde direnen işçilerin yanına gidiyor. Direnen işçi İBB işçisiyse ona destek yok mu? Asgari ücretli bu işçi açıklama yapana kadar burada bekleyecek. CHP yönetiminden açıklama bekliyoruz.

 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı