Adaletin bittiği yerde Haziran başlar

Adaletin bittiği yerde Haziran başlar

Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz davası karar duruşmasında, mahkeme heyeti sanıkların kasten öldürme suçu işlemediğini savunarak iyi hal indirimleri ve beraat kararları verdi.

Adaletin bittiği yerde Haziran başlar

Ali İsmail için eyleme çağrı

Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz davası karar duruşmasında, mahkeme heyeti sanıkların kasten öldürme suçu işlemediğini savunarak iyi hal indirimleri ve beraat kararları verdi. Karara tepki gösterenler adliye önünde polis saldırısına uğradı. Bu akşam Ali İsmail’i katledenler için verilen kararı ve adliye önündeki polis saldırısını protesto etmek için eylem çağrıları yapılıyor.

Eskişehir’deki Gezi Direnişi sırasında 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ı darp ederek öldüren polisler ve esnafın, Kayseri’de yargılandığı davanın son duruşması bugün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.“Kasten insan öldürme” suçlamasıyla müebbet hapis cezası istenen polis Mevlüt Saldoğan’a 13 yıl hapis cezası verildi. Saldoğan’ın cezası ‘iyi hal’ indirimiyle 10 yıl 10 aya düşürüldü.

Adliye önünde Ali İsmail’in ailesi ve avukatları ile birlikte davayı takip etmek için gelen kitleye basın açıklaması yapıldığı sırada polis saldırdı.

Bu akşam Ali İsmail’i katledenlerin ‘iyi hal’ indirimi ile ödüllendirilmesine ve adliye önünde yaşanan saldırıyı  protesto etmek için illerde eylem çağrıları yapıldı.

İstanbul
Kadıköy Yoğurtçu Parkı Forumu saat 19.00’da Kadıköy Boğa’ya çağrı yaptı.
Okmeydanı’nda saat 19:30’da Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Sağlık Ocağı önüne çağrı yapıldı.
Sarıyer Kent Dayanışması bu akşam saat 19.30’a Sarıyer Çelik Gülersoy Parkı’na çağrı yaptı.

Ankara
Ankara Dayanışması 18.00’a Güvenpark’ta, Ethem Sarısülük’ün katledildiği yere çağrı yaptı.

Antalya
Anlatya’da da saat 18.00’da Attalos Meydanı’nda toplanma çağrısı yapıldı.

Kocaeli
Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri 18.00’da Cumhuriyet Parkı’nda olacak.

Eskişehir
Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla 17.30’da Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde buluşulacak ve Ali İsmail Heykeli’ne yürünecek.

İzmir
İzmir’de saat 18.30’da Alsancak’ta Sevinç Pastanesi önüne çağrı yapıld
ı.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli