Adalet Yürüyüşü'nde yirmi dördüncü gün

Adalet Yürüyüşü

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde 15 Haziran’da Ankara’dan başlayan Adalet Yürüyüşü’nün yirmi dördüncü günü başladı. Kılıçdaroğlu yür

Adalet Yürüyüşü’nde yirmi dördüncü gün

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde 15 Haziran’da Ankara’dan başlayan Adalet Yürüyüşü’nün yirmi dördüncü günü başladı. Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yaparak Dragos’tan Maltepe’deki miting alanına yalnız yürüyeceğini belirterek katılmak isteyen vatandaşların kendisini Dragos’ta değil miting alanında beklemesi gerektiğini açıkladı.


CHP Lideri miting ile bir de bayrak uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, “sadece Türk bayrağı, Atatürk posteri ve adalet bayrağı istiyoruz. “Altı Ok’lu bayrak bile istemiyoruz” dedi.

Adalet Yürüyüşü’nün Maltepe’den önceki son etabının ilk molası Pendik Sahil’de verildi. 5.5 kilometrelik ilk etabın ardından yürüyüş yeniden başladı. Bir sonraki mola 15 Temmuz Camii’nin yanında olacak. 3.7 kilometre daha yürüyecek olan kortej burada öğle molası verdi. Uzun mola olarak planlanan öğle molasının ardından son etaba yeniden başlandı ve 7 kilometre daha yol alındı.

Kılıçdaroğlu,  “Hak, hukuk, adalet” dışında hiç bir slogan atılmamasını istedi. İlk etapta 7 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu, Pendik sahilde kurulan dinlenme alanında mola verdi. Öte yandan Adalet Yürüyüşü’nde SÖZCÜ hakkında başlatılan algı operasyonu sırasında tutuklanan, İzmir muhabiri Gökmen Ulu ile sozcu.com.tr sorumlu müdürü Mediha Olgun da unutulmadı.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı