Açlık sınırı bin 12 lira

Açlık sınırı bin 12 lira

Türk-İş'in Nisan ayı araştırmasına göre, açlık sınırı bin 12 lira, yoksulluk sınırı ise 3 bin 297 lira.

7-24EsenlerHaber


Açlık sınırı bin 12 lira

Türk-İş'in Nisan ayı araştırmasına göre, açlık sınırı bin 12 lira, yoksulluk sınırı ise 3 bin 297 lira.

İSTANBUL- Türk-İş, Nisan ayı açlık ve yoksulluk rakamlarını açıkladı. Türk-İş'in Nisan ayı araştırmasına göre. Açlık sınırı bin 12 lira, yoksulluk sınırı ise 3 bin 297 lira.

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için harcaması gereken tutar; bin 12 lira 41 kuruş.

Ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri için harcaması gereken tutar ise; 3 bin 297 lira 76 kuruş olarak belirlendi.

Araştırmada, gıda harcamasında bir önceki aya göre meydana gelen gerilemenin nedeni büyük ölçüde yaş sebze-meyve fiyatlarındaki ucuzlama olduğu belirtilirken, "Buna rağmen dört kişilik ailenin yaşam maliyeti yılbaşına göre dört ayda 89 lira artış gösterdi" denildi.

Çalışanların yoksulluğu bahar aylarında da devam ettiği ifade edilen araştırmada, şunlar kaydedildi: "Aile unsuru göz ardı edilerek tek işçi için yılın ilk altı aylık döneminde asgari ücret net 773,01 lira tutarında belirlenirken tek bir işçinin yaşama maliyeti bu ay bin 135 lira 84 kuruş olarak hesaplandı. Gelişmeler bu doğrultuda olurken, kısa bir süre önce 'varlık barışı' uygulaması bir kez daha gündeme getirilmek istenmiştir. Aslında çalışanların içinde bulunduğu geçim koşullarının olumsuzluğu dikkate alındığında, öncelikle yapılmak gerekenin ailenin yaşama maliyetini bir ölçüde hafifletecek politikaların uygulanması ve bir anlamda 'yoksul barışı' gerçekleştirilmesi gereği ortaya çıkmaktadır."
 


  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli