Abdullah Yıldırım: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum

Abdullah Yıldırım: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

DİSK EMEKLİ SEN Esenler şube Başkanı Abdullah Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemizde ziyarette bulundu… "Kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirerek, kalemini satmayan, toplu


DİSK EMEKLİ SEN  Esenler şube Başkanı Abdullah Yıldırım,  "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet devrinin kendi zihniyet ve ahlakıyla donanmış basınını yine ancak Cumhuriyetin kendisi yetiştirir"' sözü gazetecilerimizin omuzlarındaki sorumluluğun önemini gösterdiği gibi basın emekçilerini susturmak isteyenlere yapılan bir uyarıdır. Zaman kavramı olmaksızın zor şartlarda görev yapan siz değerli basın mensuplarımız olayları kamuoyuna aktarmak adına zorluklarınızın neler olduğunu bizler biliyoruz.

DİSK EMEKLİ SEN  Esenler şube Başkanı Abdullah Yıldırım, Gazeteciler, topluma doğru, tarafsız ve ilkeli haber verme konusundaki sorumluluklarını adil ve tarafsız şekilde en önemlisi de toplum vicdanı süzgecinden geçirerek yerine getirmelidir. Üzerine düşen bu büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getiren ve meslek etik ilkeleri sorumluluğu içinde çağdaşlıktan ayrılmayan, yayınlarını başarıyla sürdüren devrimci, yurtsever yerel ve ulusal gazetecilerimiz her türlü övgüyü hak etmektedir.

Toplumun sesi olarak kamuoyunun fikirlerini yöneticilere ve karar alıcı mercilere aktarmak suretiyle bir köprü vazifesi gören gazetecilerimizin önemli bir kamu hizmetini yerine getirdikleri de açıktır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü ve çalışamayan gazetecilerimizin çalışmaya başlayacağı, yeniden10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü bayram havasında geçireceği günlerin gelmesi dileğiyle bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

Hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum, kalemini satmadıkları için rehin tutulan basın emekçilerinin özgürlüklerine kavuşacağı bir dönemin yeniden başlaması dileklerimle “özgür basın susturulamaz” dedi.



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli