Abdullah Baştürk özlemle ve saygıyla anıldı

Abdullah Baştürk özlemle ve saygıyla anıldı

DİSK Genel Başkanı merhum Abdullah Baştürk'ü, ölümünün 30. Yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda DİSK üyeleri saygıyla özlemle andılar. Anmada Abdullah Baştürk ve yaşamını yiti

Anmaya, Abdullah Baştürk'Ün eşi Ayten Hanım, oğlu, mücadele arkadaşları DİSK’in konfederasyon önceki dönem başkanlarından Süleyman Çelebi, Kani Beko, sendikaların genel başkanları ve yönetim kurul üyeleri ile birlikte DİSK’in emekçi işçileri, DİSK Emekli sen üyeleri katıldılar.

Anmada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "bugün bu anmada yine bir aradayız ve bize bırakılan mücadeleyi hep birlikte büyütme sözü veriyoruz. Bu anmalar bizi içinden geçtiğimiz zorlu dönemlerde hep daha güçlü yapan, birbirimize daha güçlü yaslanmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Birbirimize daha sıkı yaslanarak, omuzlarımızı birbirimize yaslayarak mücadeleyi büyütme zorunluluğunu bir kez daha hatırlatan buluşmadayız. Bu mezar başlarında söylediklerimizi bir söz olmanın çok ötesinde gerçeklikle karşılığını bulunca ve burada söylediklerimizi mücadelede ve örgütlenmede hayata geçirdikçe anlam kazanıyor kuşkusuz.

Türkiye’nin geçtiği bu zor dönemde, iş ve istihdam kaybının, Türkiye tarihinin en büyük gelir kaybının yaşadığımız bir dönemin içerisindeyiz. Bu dönemde ülkeyi yöneten siyasi iktidarın tüm politikalarını, tümüyle işçileri, emekçileri bu ülkenin tüm değerlerini güzelliklerini üretenleri yok sayan siyasi bir iktidarın bizleri karanlık bir geleceğe sürüklemeye çalıştığı dönemdeyiz. Böylesi bir süreçte emeğimizi ucuzlatmaya çalışan, işçi sınıfının sendikal hakları başta olmak üzere temel demokratik haklarını yok sayan ve karar mekanizmalarından dışlayan, bütün kararların tek kişi tarafından alındığı, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla kırıntılarının bile ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir dönemdeyiz. Bizler tüm bu çarpıklıklara karşı alanlardayız, meydanlardayız. Emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkma mücadelesini koşullar ne olursa olsun hep birlikte büyütüyoruz.

Bizler biliyoruz ki’ Abdullah Baştürk’ün,  Kemal Türkler ’in, Rıza Kuas’ın ve DİSK’i kuranların, bizlere emanet edenlerin bize bıraktığı değerler bizlerin yolunu aydınlatıyor. "12 Eylül diktatörlüğü bizi teslim alamadı, bu iktidarda teslim alamayacak” dedi.         


"BİZE BIRAKTIĞI MİRASI YAŞATACAĞIZ"

DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise "Abdullah Baştürk'ün bize bıraktığı mirası yaşatacağız. Emekten yana, demokrasiden yana tüm güçler biraraya gelmelidir" diye konuştu. 

Anma töreni Abdullah Baştürk'ün mezarına karanfillerin bırakılmasıyla son buldu.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı