AŞIK- ŞENLİK'BARIŞ, SEVGİ, KARDEŞLİK OLDU

AŞIK- ŞENLİK

Merkezi Esenlerde bulunan Çıldır kültür derneği, Köy Dernek başkanları ve yönetim kurul üyeleri gelenekselleşen Aşık şenlik futbol turnuvasını Esenlerde bulunan Kayalar spor tesislerinde Görkemli bir a&ccedi

“AŞIK- ŞENLİK”BARIŞ, SEVGİ, KARDEŞLİK OLDU

Merkezi Esenlerde bulunan Çıldır kültür derneği, Köy Dernek başkanları ve yönetim kurul üyeleri gelenekselleşen Aşık şenlik futbol turnuvasını Esenlerde bulunan Kayalar spor tesislerinde Görkemli bir açılışla başladı ve sevgi ile tamamlandı.

Bu sene düzenlenen 9. Çıldır “Aşık şenlik”futbol turnuvası Çıldır’a bağlı 14 köy derneklerinin Başkanları, yöneticileri ve hemşerilerinin yoğun katılımıyla başladı. “Aşık şenlik”futbol turnuvasının 9. Yılında Ana sponsorluğunu Çıldırlı saygın iş adamlarından İsa Evsal Yucak üstlendi.

 Yucak “Aşık şenlik futbol turnuvasını İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin kaynaşması ve bir arada yaşama bilincinin yaygınlaşarak egemen olması amacıyla yapıyoruz. “Aşık şenlik”futbol turnuvasını 9 yıl öncesinden büyük bir heyecanla başlatmıştık. Etkinliğimizin ilk başladığı günden bugüne hedeflediği noktaya, hatta daha ileri seviyeye ulaştığını görüyoruz. Bakınız, uzak diyarlardan iş ve aş bulabilmek için buralara kadar gelen aileler ekonominin baskıları, şehrin zorlukları sonucunda nasıl geçinirimle boğuşarak, zorluklar içinde yaşam mücadelesi veriyor. Öyle zaman oluyor ki ayni Şehrin çocukları büyüyor ama birbirini tanımıyor, akraba akrabayı unutmuş ve sokakta birbirlerini görünce iki yapancı gibi davranıyorlar. İşte burada “Aşık şenlik”etkinliğimiz devreye giriyor, bu eksiklileri, unutmuşluğu ve kaybolmuşluğu bir nebzede olsa tamamlıyor.“Aşık şenlik”etkinliğimizin 9. Yılında “barış, sevgi, kaynaşma ve bir arada, birlikte yaşama kültürümüzü geliştirmiştir.

Çıldır
tarihi ve doğal güzellikleriyle stratejik bir öneme sahiptir. Yalnız birbirimizle kaynaşmayı değil bu zengin kültürümüzü, İstanbul’la buluşturmak ve Anadolu’nun değişik yerlerinden gelen yurttaşlarımıza güzel Çıldır’ı ve Çıldır’lıyı tanıtmak bilinciyle bu etkinliğin oluşması ve yapılmasına heyecanla katkı sundum.

 Bu senede diğer senelerde olduğu gibi gelenekleşen “Aşık şenlik”etkinliğimizin 9. Yılında şenlik vardı, heyecan vardı ve hemşerilerimin, sporcu kardeşlerimin verdiği mesaj “barış, ama her yerde barış” vardı. Geçmişimizi hatırlayarak geleceğimizi hazırlayan bu etkinliğimizde hiç ama hiç unutmadığımız, Umut Kılıç abımızı rahmetle anıyorum. O güzel insanın bu etkinliklerin yapılmasında meşaleyi yakan olduğunu unutmadık. Işıklar içinde uyusun…
Bu vesile ile Çıldır “Aşık şenlik”futbol turnuvasına katılan dernek başkanlarına, yönetim kurul üyelerine, hemşerilerime ve emeği gecen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu turnuvada centilmence bir mücadele sergileyen genç kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Esenler halkına ve bizlere kucak açan destek olan tüm güzel insanlara teşekkür ediyorum. 


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYOR, GELECEĞİMİZİ EMANET ETTİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZA SAĞLIKLI MUTLU BİR GELECEK DİLİYORUM.




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı