(ANAP) Kökenli Ekrem İmamoğlu CHP'yi Uçurur

(ANAP) Kökenli Ekrem İmamoğlu CHP

Değişik platformlarda sağ seçmenin oyuna talip olmak için “Ben bildiğiniz klasik CHP’lilerden değilim” diyen İBB adayı Ekrem İmamoğlu, ulusal bir gazeteye verdiği beyanatında, yıllarca inkar ettiği ANAP’l

(ANAP) Kökenli Ekrem İmamoğlu CHP’yi Uçurur
Değişik platformlarda sağ seçmenin oyuna talip olmak için “Ben bildiğiniz klasik CHP’lilerden değilim” diyen İBB adayı Ekrem İmamoğlu, ulusal bir gazeteye verdiği beyanatında, yıllarca inkar ettiği ANAP’lı olduğunu itiraf etti.
Beylikdüzü’ndeki CHP’lilerin, geçmişte sağ kökenli olduğu iddiasını sürekli gündeme düşürmesi karşısında “Kimse benim CHP’li kimliğimi sorgulamaz" diyerek karşı duruş sergileyen İmamoğlu’nun, İBB adaylık yolundaki itiraf dolu açıklamaları şaşkınlık yarattı. Babasının, aynı zamanda ülkücü kökenli bir ANAP’lı olduğundan bahseden İmamoğlu, kendisinin de 6 ay boyunca ANAP İstanbul İl Başkanlığı yönetiminde aktif olarak görev aldığını söyledi.  
Geçmiş dönemde AKP’nin kapısını da çalan ancak ilgi gösterilmeyen Ekrem İmamoğlu, CHP’de siyasete başladığı dönemlerde ANAP geçmişini de inkar yoluna gitmişti. Parti içindeki muhalif seslerin sağcı olduğu yönündeki iddiasını şiddetle reddeden İmamoğlu, bu konudaki eleştirilerin de yalan ve iftiradan ibaret olduğunu belirtmişti.
“ANAP’ta Surdışı İl Başkan Yardımcılığı Yaptım”
Ancak İBB adayı İmamoğlu, dün yaptığı açıklamasında, “Benim ANAP’a bir sempatim vardı tabii ama rasyonel bir adamım. Hatta İstanbul il yönetimine davet edildim. Mükerrem Taşçıoğlu o dönem il başkanı. Toplantıda ayağa kalktı, “Yeni yönetim hayırlı olsun, şunlar şunlardan oluşuyor, hadi başlayın” dedi. Tam gidecek, elimi kaldırdım. “Ben Güngören’den geliyorum, ticaretle uğraşıyorum, üniversiteyi bitirmek üzereyim. Kendimi tanıtıp, görev almak isterdim ama siz görev dağılımını yaptınız ve gidiyorsunuz. Birçok arkadaş var, tanımak isterim, hatta siz de tanısanız iyi olabilir” dedim. Döndü, masaya oturdu ve “Doğru söylüyor, hadi hepinizi tanıyalım, görev dağılımını haftaya bırakalım” dedi. Haftaya tek bir değişiklik olmuştu. Surdışı il başkan yardımcılığını bana verdiler. Dolayısıyla böyle 5-6 ay ANAP’ta siyaset yaptım aslında” şeklinde önemli detaylar paylaştı.   İmamoğlu, ayrıca, babası Hasan İmamoğlu’nun da ülkücü kökenli bir ANAP’lı olduğunu ileri sürerek sağ seçmene adeta göz kırptı. İmamoğlu bugüne kadar hiç sevmediği sosyalistlere ve HDP’ ye bir mesaj göndermemesi haklı nedenlerinden olsa gerek…

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli