ALEVİLERİN SORUNLARINI ANLATMAK LÜKS OLDU

ALEVİLERİN SORUNLARINI ANLATMAK LÜKS OLDU

Esenler Pır Sultan Cem evi derneği Moral dayanışma gecesi, Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezinde deyişlerle, şarkılarla, halaylarla gerçekleşti. Dayanışma gecesinde, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin

Esenler’de yaşayan Alevi canların sorunlarını dile getirmek ve demokratik yollarla sorunları çözmek için kurulmuş en eski Alevi canların derneği olan Esenler Pır Sultan Cemevi Derneğinin Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezinde dayanışma gecesinde yerelden genele sitem dolu sözler ve eleştiriler vardı.
  • Konuştuğumuz canlar, Esenler’de yaşamak zor, hele hele Alevi iseniz işiniz daha zor. Öyle ki ibadetinizi iki davan arasında yapacaksınız, Esenler’de binlerce alevi yurttaşın her mahallede yaşadığı bir gerçek ama insanlarımızın ulaşamayacağı bir mahallenin dışına yapılan, ulaşılması neredeyse imkansız bir cem evi yapılmış ve nimet diye canlarımıza sunulmuş. Bu kabul edilir bir durum değil. Bakınız yıllarca Alevi yurttaşları yok etmek, dağıtmak ve birbirine düşürmek için oynanan oyunların bir benzerini de burada yaşıyoruz. En eski inanç merkezi ve kurumu olan Esenler Pır Sultan Cemevi Derneği yok sayılmak isteniyor.
  •  
  • Bugün burada yaptığımız etkinliğin amacı yalnız dayanışma değil, ekonomik olarak zor durumda olan ve kirada olan yerinden çıkarılan derneğimize maddi katkı sağlamaktır. Bizler haklı talepimiz olan ve ibadetimizi özgürce yapmak için yıllarca haykırdığımız cemevine bir türlü kavuşamadık. Uzakta bir cem evi gitmek zor, ulaşımı imkansız, yaşlılarımızın gidemeyeceği bir yere yapılan cem evi ibadet yapmamıza cevap vermediği gibi yeterli hizmet alamadığımız bir yereyapılmışKabul etseler de etmeseler de cem evleri ibadet yerimiz, ibadetimiz  Cem’dir. Kıblemiz insandır”” diyerek yerelden genele isyan ettiler.


 “BİZLERİ YAKANLARI, VURANLARI, YOK ETMEK İSTEYENLERİ VEKİL YAPTILAR”
  • Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, “ Türkiye’mizi öyle bir konuma getirdiler ki son zamanların en kötü günleri yaşıyoruz. Bu durumda Alevilerin sorunlarını anlatmak ne yazık ki lüks oldu. Çünkü demokrasiden, haktan, hukuktan, barıştan, kardeşlikten, adaletten ve anayasadan hiçbir eser kalmadı. Kim iktidara karşı eleştiri yaparsa, yargıyı sopa olarak kullanarak cezaevlerine insanları göndererek, haksız hukuksuz özgürlüklerini ellerinden alıyorlar. İnsanlarımız ekonomik sıkıntılarla boğuşurken onlar saraylarında saltanat sürüyorlar. Demokrasiyi, barışı yok ettiler. Bizleri yakanları, vuranları, yok etmek isteyenleri vekil yaptılar” dedi. 

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı